BKV.hu

Graffitiseket segített rendőrkézre a 33-as busz vezetője

2013-03-10 14:14:37

2013. március 9-én, szombaton késő este egy, a Móricz Zsigmond körtér felé tartó 33-as autóbuszon a járművet rongáló graffitizőket ért tetten a busz vezetője. Értesítette rendőrséget, majd a Lépcsős utca megállóhelyénél át is adta a hatóságnak a tetten ért fiatalokat. A továbbiakban velük szemben a rendőrség intézkedik. Az Ikarus 435-ös típusú autóbuszban okozott anyagi kár becsült értéke mintegy 200 ezer forint. Tudomásunk szerint a fiatalok az elmúlt két napban 12 másik buszt is összefirkáltak.

A graffitizés általános probléma, amely mindennapos gondot okoz a BKK és a BKV számára. Folyamatosan újabb és újabb technikákat tesztelünk annak érdekében, hogy megvédjük járműveink tisztaságát, de így is hatalmas költséget jelent a mindennapos rongálás, firkálás. Ez pedig nemcsak a BKK-nak és a BKV-nak okoz kárt, hanem utasainknak is, hiszen az ebből adódó menetkimaradások, vagy a nem megfelelő tisztaságú járművek nekik is bosszúságot, kellemetlenséget okoznak. Az értelmetlen rongálások okozta károk helyreállítására fordított összeg minden egyes forintját járműfejlesztésre, a szolgáltatás javítására fordíthatná a BKV.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV minden esetben együttműködik a rendőrséggel és minden segítséget megad a rendőrségnek a tettes mielőbbi elfogásához. A rongáló beazonosítása és előállítása ugyanakkor túlmutat Társaságaink hatáskörén. A BKV és a BKK hangsúlyozza, hogy a rongálók ellen közös összefogásra van szükség, ezért kérjük Önöket, hogy minden esetben értesítsék a rendőrséget, vagy kollégáinkat. Óvjuk közösen járműveink tisztaságát és épségét, hiszen ez közös érdekünk!

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV köszönetet mond a járművezetőnek a bátor fellépéséért.


Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.