BKV.hu

Ganz UV nap a szentendrei BKV-múzeumban

2021-06-03 12:32:01

Lassan megszokhatják látogatóink, hogy érdemes szombatonként visszatérni a Városi Tömegközlekedési Múzeumba, mert matuzsálem járműveinket ezen a napon nyitjuk ki látogatóink előtt!

A hétköznapokon lezárt járművek közül ezúttal a 3200-as pályaszámú Ganz UV villamost tekinthetik meg belülről is, idegenvezető segítségével.  Mellette természetesen több rendszeresen nyitott járművünkbe is felszállhatnak, hogy teljesebb legyen a nosztalgia élménye.

A Ganz, majd Ganz-MÁVAG és a Ganz Villamossági Művek által gyártott, legendássá vált UV villamosokból kilenc év alatt – 1956 és 1965 között – 375 darabot szerzett be a Fővárosi Villamosvasút (FVV). Az UV nemcsak a legnagyobb darabszámban gyártott magyar villamostípus, hanem a fővárosi közlekedés legnagyobb mennyiségben használt villamosa is lett. Mintegy ötven évig a fővárosi utcakép elválaszthatatlan részét képezték, egészen a Combinók beiktatásáig voltak jelen Budapest közlekedésében.

Az UV sorozat első, 3200-as pályaszámú motorkocsiját nyitjuk most ki látogatóink előtt a Városi Tömegközlekedési Múzeumban, ahol további érdekes információkat is kapnak a típusról.

 

Emellett rendszeresen üzemel szombati napokon a szintén UV szétbontásával készített szimulátor, amely ma már ipartörténeti emlék. A hetvenes években segítette a villamosvezetők oktatását a BKV-nál. Erről többet megtudhat ide kattintva.

A múzeum címe: Szentendre, Dózsa György út 3. (közvetlenül a HÉV végállomás és a Volán pályaudvar mellett).
Nyitva április 1-től október 31-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között.
Érvényes jegyáraink:
Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft
Fotó- és videójegy: 500 Ft
Belépés felnőtteknek csak Védettségi kártyával, 2 méteres biztonsági távolság betartása és – beltéren – maszk használata mindenkinek kötelező, kézfertőtlenítő javasolt.

 

További információk a múzeumról ide kattintva érhető el.


Újdonságainkért kövessék honlapunkat és Facebook-oldalunkat!


BKV Zrt.