BKV.hu

Füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszának állomásain

2019-02-12 17:28:26

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzi. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.
 
A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.
 
A füstpróbák hétköznap 16-22 óra között, hétvégén pedig egész nap (reggel 8-tól este 10 óráig) zajlanak majd. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.
 
A hetedik füstpróba helyszíne: Újpest-Központ metróállomás. Az Árpád út - Virág utca kereszteződésétől, az Újpest-Városkapu állomásig tapasztalhatnak füstkiáramlást.
 
A hetedik füstpróba időtartama: 2019. február 14-18.
 
A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja, megértésüket előre is köszönjük!
 
Az füstpróbákról készült képes összefoglalónkat a tesztsorozat befejezését követően honlapunkon megtekinthetik.BKV Zrt.