BKV.hu

Füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszának állomásain

2019-01-22 14:43:05

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzi. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.
A füstpróbák hétköznap 16-22 óra között, hétvégén pedig egész nap (reggel 8-tól este 10 óráig) zajlanak majd. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.

  • A harmadik füstpróba helyszíne: Újpest-Városkapu metróállomás. Az Újpest-Központ és Gyöngyösi utca állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.
  • A harmadik füstpróba időtartama: 2019. január 23-28.


A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja, megértésüket előre is köszönjük!

Az első füstpróbáról készült összefoglaló és képanyag az alábbi linken megtekinthető: http://www.m3felujitas.hu/node/336

BKV Zrt.