BKV.hu

Füstpróba az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszának állomásain

2019-01-15 11:13:20

A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló északi szakaszán 2019. január közepétől február végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzi. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.
 
A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hét helyen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetésein - metróállomások körüli műtárgyaknál - füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is.
A füstpróbák hétköznap 16-22 óra között, hétvégén pedig egész nap (reggel 8-tól este 10 óráig) zajlanak majd. A füstpróbák további helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.
 

  • A második füstpróba helyszíne: Gyöngyösi utca metróállomás. Az Újpest-Városkapu és Forgách utca állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást.
  • A második füstpróba időtartama: 2019. január 16-21.

 
A hő- és füstelvezető rendszer a felújított metrószakasz minél biztonságosabb üzemelését szolgálja, megértésüket előre is köszönjük!
 

BKV Zrt.