BKV.hu

Fű nő a padlón, virágok csüngenek a kapaszkodók helyén...

2012-04-21 16:46:08

Idén több budapesti közszolgáltató cég - a Budapesti Közlekedési Központ, a BKV, valamint a másik fővárosi nagy holding, a Budapesti Városüzemeltetési Központhoz tartozó Főkert és az FKF Zrt. - civil szervezetekkel karöltve egy igazán különleges Föld Napja rendezvényre csábítják Budapest lakóit. A közszolgáltató cégek, akik ugyan legtöbbször a háttérből, de folyamatosan azon munkálkodnak, hogy tisztább, élhetőbb, szebb várost teremtsenek nekünk, egy napra csak egy dologra koncentrálnak: arra, hogy megmutassák, a Zöld Budapest  elérése a lakosság nélkül lehetetlen küldetés: fontos, hogy mindannyian tisztában legyünk azzal, mekkora szerepünk van a szerethető és élhető város megteremtésében.

Április 22-e a Föld Napja. Ha máskor talán nem is, de legalább ezen az egy napon tegyünk egy kicsit a környezetünkért, szálljunk ki az autónkból, s közlekedjünk tömegközlekedéssel, figyeljünk környezetünkre, ne szennyezzük tovább! A kukákba, szelektív konténerekbe dobjuk a hulladékot, vagy egyszerűen csak sétáljunk egy nagyot a rakparton, megcsodálva mindazt a szépséget, amit Budapest nyújt nekünk. S hogy ez a séta igazán élményekben, tudásanyagban és játékban gazdag legyen, a Boráros tér és a Széll Kálmán tér közötti (a 2A villamos Boráros tér - Jászai Mari tér, majd a 4-es 6-os villamos Jászai Mari tér - Széll Kálmán tér) villamosvonalon számos közszolgáltató cég és civil szervezet mutatkozik be, illetve mutatja be legújabb projektjeit.

A két végállomás között pedig egy igazi érdekesség közlekedik majd: erre az alkalomra a BKV egy UV típusú ikerkocsis villamosát az FKF segítségével kívülről színezi ki, míg a FŐKERT Nonprofit Zrt. az egyik kocsit valódi dzsungellé változtatja: fű nő a padlón, az üléseken, virágok csüngnek a kapaszkodók helyén, s ha jól fülelünk, akár egy-egy madárcsicsergést is meghallhatunk majd… A Boráros téren pedig az FKF Zrt. sátránál az érdeklődők környezettudatosságukról adhatnak számot környezetvédelmi totó kitöltésével.

A megállók sem maradnak programok nélkül. Aki ellátogat a rendezvényre, információkat kaphat a szelektív hulladékgyűjtésről, megtudhatja, hogyan lesz még zöldebb a közeljövőben Budapest Szíve, játszhat a BKV sátrában, kipróbálhatja, hogyan tudja óriás tangrammal és több ezer árvácskával átalakítani a teret, szerelhet biciklit profi bringásokkal, valamint tanácsot kaphat a felelős állattartással és a környezettudatos életmóddal kapcsolatban.

A feldíszített villamos a Boráros tér és Széll Kálmán tér között közlekedik. A dzsungellé változott kocsiban ugyan utazni nem lehet, de mindekét végállomáson lehetősége van minden érdeklődőnek, hogy kipróbálja, milyen is az igazán zöld közlekedés.

Széll Kálmán tér

10:00-11:00

13:30-14:15

16:30-17:30

Boráros tér

11:30-13:00

14:30-16:00

-

 

Ha mindez nem lenne elég: menetleveles játékkal várjuk azon gyermeklelkű felnőtteket, és már most ökosan gondolkodó gyerekeket, akik szívesen játszanának velünk a Föld Napján!

A rendezvényre 10.00 és 17.30 között várjuk a látogatókat.

Plakát...