BKV.hu

Frankfurti villamosok – ideális megoldás a BKV villamosflottájának problémáira

2021-06-25 09:29:33

A BKV Zrt. kiterjedt piackutatást követően kezdett tárgyalásokat a frankfurti járművek közvetlenül a közlekedési társaságtól történő megvásárlásának lehetőségeiről. A villamosok megfelelnek az előzetesen megfogalmazott elvárásoknak, ezen felül a járművek műszaki állapota – köszönhetően a pontos és precíz karbantartásnak -  rendkívül jó. A használt frankfurti villamosok lecserélhetik a BKV Zrt. korosabb, gyengébb műszaki állapotú  villamosait, az alacsonypadlós kivitel pedig jelentősen emelheti a szolgáltatás színvonalát.

 

A frankfurti villamosok a több, mint 20 éves üzemeltetési tapasztalatoknak köszönhetően lettek mára a Frankfurti Közlekedési Vállalat (VGF) megbízható járművei. A BKV Zrt. frankfurti villamosokba vetett bizalmát erősíti az is, hogy a Combino villamosokkal szoros rokonságot mutatnak, mind a műszaki megoldások, mind a beépített rendszerek, mind pedig a karbantartási feladatok tekintetében.

 

A korábbi műszaki egyeztetések a klimatizálás kérdéseit is érintették, erről is részletes tájékoztatást adott a VGF. Az elmúlt években a BKV Zrt. is több járműtípuson folytatott hasonló klímabeépítési vizsgálatokat, például sikeresen megvalósult egy TW6000 jármű esetében a prototípus beépítés, ami a frankfurti villamosok klimatizálásánál nehezebb feladat volt. A BKV Zrt. szakemberei tehát maximálisan felkészültek a frankfurti villamosok klimatizálására is.

 

Jelenleg vizsgáljuk a klímaberendezés lehetséges elhelyezésének egyéb részleteit, pl. statikai kérdéseket, elektromos tápellátást – célunk, hogy a járművek csak klímával felszerelve kerülhessenek majd forgalomba.

 

2021. június 25.

 

BKV Zrt.