BKV.hu

Francia győzelem született a budapesti szervezésű II. Villamosvezető Európa-Bajnokságon

2013-11-24 18:29:43

Tarlós István főpolgármester fővédnöksége alatt idén a BKV Zrt. rendezhette meg november 23-24-én a II. Villamosvezető Európa-Bajnokságot. A nagyszabású, 14 európai nagyváros részvételével lezajlott rendezvényen szoros küzdelemben ezúttal Párizs városa bizonyult a legjobbnak. A BKV Zrt. csapata az előkelő második helyezést érte el Debrecen csapata előtt.
 
Az idei II. Villamosvezető Európa-Bajnokságon Budapest házigazdaként vett részt az alábbi nagyvárosok mellett: Debrecen, Szeged, Berlin, Drezda, Rotterdam, Bécs, Barcelona, Nagyvárad, Firenze, Stuttgart, Lipcse, Manchester, Párizs.
 
A magas szakmai színvonalú feladatok igazi megmérettetést jelentettek a járművezetők számára. A bajnokság állása a nap folyamán rendszeresen változott, hiszen a versenyzők fej-fej mellett haladtak. A versenyfeladatok a járművezetők sebességérzékelését, térlátását, és információfelvételi képességüket tették leginkább próbára.
 
Az érdeklődők és a szakma képviselői is színvonalas és izgalmas küzdelmet láthattak, miközben a versenyzők tudásuk legjaváról adhattak tanúbizonyságot.
 
A budapesti csapatot a hazai pályán Palóczi Julianna és Lőrincz Antal képviselte, akiknek második helyezéséhez ezúton is gratulálunk.
 
A pontszámok összesítését követően dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója adta át az első helyért járó serleget a győztes párizsi csapatnak.

Köszönjük valamennyi résztvevőnek, hogy Európa legjobb villamosvezetőiként vállalták a megmérettetést. A BKV Zrt. büszke arra, hogy a II. Villamosvezető Európa-Bajnokság megszervezése és magas színvonalú lebonyolítása Tarlós István főpolgármester fővédnöksége mellett sikeresen lezajlott.

2013. november 24.
 
BKV Zrt.