BKV.hu

Fotós délelőtt Óbudán

2022-06-16 12:40:00

Búcsúzik a BKV egyik jellegzetes autóbusz típusa
 
Hosszú ideig, harmincöt évig szolgálta Budapest utazóközönségét a júniusban véglegesen nyugdíjba vonult Ikarus 415 autóbusztípus. Az utolsó, még forgalomban közlekedő jármű szerdán búcsúzott Budapest utcáitól. A típus szerelmeseinek azonban most szombaton, 2022.06.18-án lehetősége lesz több 415-öst is lencsevégre kapni az óbudai autóbuszgarázsban. Ne hagyja ki, regisztráljon!
 
Az Ikarus 415 1987-től harmincöt éven keresztül volt a BKV autóbusz forgalmi állományának egyik meghatározó járműtípusa. Az elmúlt évtizedek autóbuszbeszerzéseinek köszönhetően egyre kevesebbszer lehetett találkozni a belvárosból teljesen kiszoruló típussal Budapest útjain. 2022 tavaszára mindössze egyetlen működőképes busz maradt forgalmi állományban, és elérkezett az idő a végleges „nyugdíjazására”. A távozó autóbuszt utolsó forgalmi állapotában őrizzük meg retró- és későbbi nosztalgiaközlekedés céljából.

Utolsó útját követően, most szombaton az óbudai autóbuszgarázsban tervezetten együtt látható többek között a BKV forgalmi állományából utolsóként kivont példány, a BKV nosztalgia 415-öse, a BKV oktatóbusza, a Volánbusz Zrt. (ex-Somló Volán) és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (ex-Vértes Volán) megőrzött 415-ösei, valamint további autóbuszok.

Az eseményre 200 érdeklődő (fél óránként 50 látogató) regisztrálhat online a lenti linkeken (helyszíni regisztráció nincs).

Fontos információk a fotós napról:

  • Az eseményre kötelező az online regisztráció!
  • Helyszíni regisztráció nincs, csak az alábbi linken fogadunk előzetes jelentkezést!
  • Családok, baráti társaságok esetén is minden látogatónak külön szükséges regisztrálni.
  • A telephelyre csak a regisztráció szerinti idősávban van módunk beengedni a látogatókat.
  • Egyszerre 50 regisztrált fő tartózkodhat a telephelyen, így az új turnus beengedését csak az előző turnus távozása után tudjuk megkezdeni.
  • Az eseményen csak a fotózásra kiállított járművekről lehet felvételeket készíteni, egyéb programot, telephelybejárást ezúttal nem tartunk.

Időpont: 2022.06.18., szombat 9-11 óráig

Helyszín: Óbuda Autóbuszgarázs, 1037 Budapest III., Pomázi út 15.


Várjuk Óbudán, regisztráljon eseményünkre!
 
2022.06.16.
BKV Zrt.