BKV.hu

Formaruhák a múzeumban - megtoldottuk

2013-07-26 14:29:53

Megtoldottuk a formaruha kiállítást: augusztus végéig még biztosan látható a nemzetközi formaruhákból álló tárlat a BKV Deák téri múzeumában. 14 ország, 21 város, 30 rend ruha – ezúttal nemzetközi formaruha kiállítással mutatjuk be a városi közösségi közlekedés világát.  Montreáltól Párizsig, Szegedtől Santiago de Chileig számos város és ország képviselteti magát formaruháival a Földalatti Vasúti Múzeumban.


A városi közösségi közlekedés - annak minden elemével - fontos része a városképnek, így azok a formaruhák is, amelyeket a közlekedésben dolgozók viselnek. A kiállításon 14 országból, 21 városból gyűjtött tömegközlekedési egyenruhák és fotók segítségével pillanthatnak be a ruhatervezők – netán divattervezők – munkáiba, milyen is, ha a közlekedés inspirálja őket, legyenek akár a divat fővárosában, Párizsban, vagy Londonban, a szomszédos Bécsben vagy éppen Dél-Amerikában, Chilében.


A június 21. óta látogatható kiállítást már most közel 4700-an tekintették meg, köztük az egyik kiállító ország, Chile Magyarországi Nagykövete is, aki bejegyzést is írt a múzeum vendégkönyvébe.


Akit tehát érdekel a formaruha divat, a közlekedés, vagy az, miért is tetszett a Nagykövet Úrnak a tárlat, jöjjön és tekintse meg formaruha kiállításunkat a műemléki környezetben, ahol az időszaki kiállításon túl megtekinthetők kiállított muzeális járművek is, valamint számos tárgyi emlék, eredeti dokumentum, tervrajz, térkép,  fotó és modell kalauzolja végig az érdeklődőket a földalatti vasút történetén az építéstől napjainkig.


A múzeum címe:


Budapest, Deák tér, aluljáró


Nyitva tartás:


hétfő kivételével 10 és 17 óra között


2013. januártól érvényes jegyáraink:


Felnőtt: 350 Ft
Diák és nyugdíjas: 280 Ft 
Fotó- és videójegy: 500 Ft
 
BKV Zrt.