BKV.hu

Forgalomkorlátozások az M3 metróvonal felújítása miatt – mozgó terelések és útszűkületek

2023-05-27 13:11:00

 Mozgó terelésekre, munkaterületek melletti útszűkületekre, esetleges sávlezárásokra kell számítani 2023. április 17 – június 29. között az M3 metró felszíni autóbuszos pótlásának útvonalán. A forgalomkorlátozások a pótlás megszüntetése miatt szükségesek, mivel megkezdődnek a bontási- és helyreállítási munkálatok az M3 metrófelújításhoz kapcsolódóan.

 

Az érintett útszakaszok a következők:

 

  • Északi irányban: Vak Bottyán utca (Lehel utcától), Kőér utca, Üllői út, Múzeum körút, Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Váci út (Petneházy utcáig).
  • Déli irányban: Váci út (Petneházy utcától), Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Múzeum körút, Üllői út, Kőér utca, Vak Bottyán utca (Lehel utcáig).

 A harmadik ütemben, 2023. május 30 – június 11. között a következő területeken várhatók változások: 

  • Váci út és Róbert Károly körút csomópontban, folytatódnak a csomóponti helyreállítások, esetenként és irányonként egy-egy sáv zárása és útszűkületek várhatóak.
  • Bajcsy-Zsilinszky úton az Anker köznél is elkezdődik a helyreállítás, ezért a Nyugati tér irányban a munkaterület vonalában korlátozásokra kell számítani.
  • Múzeum körút és Üllői út csomópontban a városból kifelé vezető oldalon, csak a belső sáv használható.
  • Kálvin térnél az Üllői úton, a városból kifelé vezető oldalon, a korábbi buszperon elbontása miatt – a munkaterület vonalában – sávlezárás és útszűkület várható.

 

A forgalomkorlátozások helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk!

Kérjük, fokozottan figyeljenek az érintett útszakaszon történő közlekedés során! 

Türelmüket kérjük, megértésüket köszönjük!

 

BKV Zrt. 

2023.05.27.