BKV.hu

Forgalomkorlátozások az M3 metróvonal felújítása miatt

2022-04-16 16:11:00

Útszűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani 2022. április 11 - május 13. között több ütemben, a Váci út - Petneházy utca, Váci út - Róbert Károly körút és Üllői út - Szentkirályi utca csomópontokban.  A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan. A Kálvin tér, Corvin-negyed, Semmelweis Klinikák állomások májusi forgalomba helyezése után a metrópótlás a Göncz Árpád városközpont – Kálvin tér útvonalra helyeződik át.

Második ütemben 2022. április 19 – 24. között:

  • A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból időszakos jelleggel csak egy sáv lesz járható.
  • A Róbert Károly körúton az Árpád híd irányából érkezők balra, a Váci útra kanyarodás esetén sávelhúzásra számítsanak.


Az első ütem korlátozásai az alábbiak szerint módosulnak:

  • A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződésnél egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a szélső egyenesen haladó sáv forgalma.
  • A Váci út - Petneházy utca kereszteződésének környezetében sávszűkítés és sebességkorlátozás április 20-ig lesz érvényben.


A közlekedést előjelző táblák segítik. A forgalmi rend változásokról folyamatosan friss információkat közlünk.

Kérjük, fokozottan figyeljenek az érintett szakaszon történő közlekedés során, és kísérjék figyelemmel tájékoztatásainkat!

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

BKV Zrt.

2022.04.16.