BKV.hu

Forgalomkorlátozások a belvárosban az M3 metróvonal felújítása miatt

2020-10-15 10:35:34

Útszűkületekre, részleges sávlezárásokra, forgalomterelésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani 2020. szeptember 28. – november 6. között a Váci úton, Bajcsy-Zsilinszky úton, Károly körúton, Múzeum körúton, Üllői úton. A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, több szakaszban és helyszínen, az M3 metróvonal középső, Lehel tér – Nagyvárad tér közötti szakaszának felújításához kapcsolódóan.
A Bajcsy Zsilinszky úton kifelé irányban – az Anker köz és Paulay Ede utcák között – a korábbi forgalmirend-változások október 22-ig érvényben maradnak:

  • Megszűnik a parkolás a jelenlegi buszmegálló és taxi droszt közötti részen munkaterület kialakítása miatt.
  • Az érintett mozgáskorlátozott parkolóhelyet áthelyezik a Paulay Ede utca felé, a lezárt terület után.
  • A munkaterület vonalában megszűnik a buszsáv, a kerékpársáv közvetlenül a munkaterület mellett halad sávelhúzással.
  • A munkaterület után a buszsávból továbbra is lehet egyenesen haladni a Nyugati tér felé, illetve jobbra kanyarodni az Andrássy út felé.
  • A két egyenesen haladó forgalmi sávot a korlátozás nem érinti, a megszokott módon használhatóak maradnak.

 
Kérjük, fokozottan figyeljenek az érintett szakaszon történő közlekedés során, és kísérjék figyelemmel a tájékoztatást!
Türelmüket és megértésüket köszönjük!Útszűkületekre, részleges sávlezárásokra, forgalomterelésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani 2020. szeptember 28. – november 6. között a Váci úton, Bajcsy-Zsilinszky úton, Károly körúton, Múzeum körúton, Üllői úton. A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, több szakaszban és helyszínen, az M3 metróvonal középső, Lehel tér – Nagyvárad tér közötti szakaszának felújításához kapcsolódóan.
A Múzeum körút és a Rákóczi út kereszteződésében (az Irodaház előtt) a korábban 2020. október 13. – október 22. közötti időszakra meghirdetett forgalmirend-változások az időjárási viszonyok miatt módosultak, a korlátozások október 16. – október 31. között lesznek érvényben:

  • A Múzeum körúton, a Rákóczi út előtti szakaszon, munkaterület lehatárolás miatt, csak a belső sávban lehet közlekedni minden érintett közlekedési eszközzel, a megszokott forgalmi irányok továbbra is használhatóak lesznek.
  • A Rákóczi úton, a Múzeum körút utáni szakaszon a buszsávot lezárjuk a buszmegállóig.

Kérjük, fokozottan figyeljenek az érintett szakaszon történő közlekedés során, és kísérjék figyelemmel a tájékoztatást!