BKV.hu

Folytatódtak a bértárgyalások a BKV-nál

2015-02-13 15:27:46

Bolla Tibor elnök-vezérigazgató reagált a médiában megjelent vezetői bérekkel kapcsolatos hírekre: a vezetők átlagbére jelentősen csökkent

Február 12-én, csütörtökön folytatódott a bértárgyalás a BKV vezetése és a szakszervezetek között. A tárgyaláson Bolla Tibor a médiában megjelent BKV-s vezetői bérekkel kapcsolatban kifejtette: a vezetők átlagbére jelentősen csökkent az utóbbi években.

A csütörtöki bértárgyalás nem zárult megegyezéssel. A BKV vezetése folyamatosan egyeztet Budapest Főváros Önkormányzatával a lehetséges béremelés mértékéről. Mindannyiunk – a budapestiek, az utasok és a BKV – érdeke az, hogy a munkájukat lelkiismeretesen végző kollégáink tisztességes díjazásban részesüljenek, és ne kelljen aggódniuk a megélhetésük vagy az állásuk miatt. A vezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a dolgozók helyzete javuljon.

Bolla Tibor elnök-vezérigazgató az egyeztetésen megerősítette, hogy az autóbuszvezetőknek nem kell félteni az állásukat, a vezetés nem tervez csoportos létszámleépítést és hosszú távon is számít a jelenlegi autóbuszvezetői állomány munkájára.

Bolla Tibor a Népszabadság 2015. február 7-én  megjelent, Milliókban utaznak című cikkére  is reagált: 2014-re a BKV-nál a vezetők bére és létszáma is jelentősen csökkent, és 2014. évben a vezérigazgató és a vezérigazgató-helyettesek jövedelme a tulajdonos döntése alapján még további 18 %-kal lett kevesebb. A korábban megjelent félreértelmezett és félremagyarázott információk téves következtetéseken alapultak, melyek alapján a Népszabadság újságírója – anélkül, hogy a korrekt tájékoztatás jegyében az egyébként nyilvános adatokat Társaságunknál ellenőrizte volna – a valóságot nélkülöző megállapításokat tett. 

Budapest, 2015. február 16. 

BKV Zrt.