BKV.hu

Folytatódik az első ajtós felszállás

December 12-től folytatódik az első ajtós felszállás bevezetése, így hétfőtől a 71-es, 152-es, 174-es, 175-ös, a 179-es és 197-es jelzésű járatokon vezetjük be. Egy hete a 121-es, a 140-es és a 170-es járatokon vezettük be az új rendszert, amit 2012. január 30-ig további járatokon tervezünk bevezetni.

Az elsőajtós felszállás rendszerének lényege, hogy a járműre felszállni csak az első ajtónál lehet, leszállás céljára a hátsó ajtókat veheti igénybe az utazóközönség. Természetesen rendkívüli esetben (pl. kerekes székesek, vagy gyerekkocsival felszállók esetében) az általános feltételektől el lehet térni.

Az elsőajtós felszállás számos előnnyel jár az utasok és a BKV dolgozói számára is. A rendszer ugyanis megteremti a lehetőséget arra, hogy még felszállás előtt kiszűrjük a bliccelő utasokat, ami a fizető utasok és a BKV számára is kedvezőbb, hiszen az ellenőrzési rendszer célja továbbra sem a pótdíjazás, hanem a jegy vagy bérlet nélkül utazók számának csökkentése, kiszűrése. A felszálláskor érvényes jeggyel nem rendelkező utasok a jegyeket az említett járatok járművezetőinél válthatják meg 400 forintért.

December 12-től a 71-es, 152-es, 174-es, 175-ös, a 179-es és 197-es jelzésű járatokon találkozhatnak utasaink az új típusú felszállási renddel.

Kérjük utasainkat, támogassák a járművezető munkáját azzal, hogy a jegyüket vagy bérletüket az ellenőrzéshez előkészítik, ezáltal segítve az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését.