BKV.hu

Folytatódik a Ferenciek tere felújítása, változik a felszíni közlekedés forgalmi rendje

2013-02-07 18:51:30

2013. február 9-étől, szombattól a "Belváros Új Főutcájának kiépítése II. ütem" projekt keretében a Ferenciek terén megkezdődik a gyalogos és a korábbi közúti aluljárók átépítése, amely a környék felszíni közlekedésének az eddigieknél jelentősebb korlátozásával jár.
 
A munkavégzés miatt jelentős változásra kell számítani a környék forgalmában várhatóan május elejéig. A szombattól bevezetendő lezárásnál kisebb mértékű forgalomkorlátozásra sajnos nincs módunk, hiszen a megszűnő aluljáró födémje cserére szorul, a munkaterület mellett pedig a mai 6 helyett maximum 3 sáv fér el, ezért kérjük az erre közlekedők türelmét és megértését.

Változások a tömegközlekedésben:

 
Mivel a Ferenciek terénél a buszsáv egy szakaszon megszűnik, sajnos várhatóan késésekre kell számítani az erre közlekedő 5-ös, 7-es, 7E jelzésű, 8-as, 112-es, 173-as, 173E jelzésű, 178-as, 233E jelzésű, valamint 239-es autóbuszok közlekedésében. Az időveszteséget igyekszünk a tömegközlekedés lehető legnagyobb mértékű előnyben részesítésével csökkenteni, mindazonáltal kérjük utasainkat, hogy aki teheti, válassza Dél-Buda felől a kiskörúti villamosokat (47-es, illetve 49-es), Buda belső és hegyvidéki területei felől az M2-es metrót. Az egysávos szakaszon az autóbuszoknak lesz elsőbbségük az autóforgalommal szemben, ezzel is segítve a lehető leggyorsabb tömegközlekedést.
 
A fent felsorolt járatok Astoria irányú Ferenciek tere M megállóját a jelenleginél további 20 méterrel hátrébb helyezzük az Erzsébet híd felé, a sávok összefonódásának jobb forgalomtechnikai kialakítása miatt.