BKV.hu

Folytatódik a 2019-es bértárgyalás a BKV-nál

2019-01-16 14:10:52

A mai napon újabb tárgyalást tartott a BKV Zrt. vezetése az érdekképviseletekkel a 2019-es bérfejlesztés érdekében.

A célok a munkáltatói és munkavállalói oldal részéről változatlanok, így továbbra is – az előző évi pozitív tendenciákhoz hasonlóan - kiemelt jelentőségű a gyors és eredményes megállapodás.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója a mostani egyeztetésen is kiemelte, hogy szükség van a bérfejlesztésre, lesz is béremelés. Jelenleg is folyik a megállapodáshoz szükséges pénzügyi források előteremtése. Ennek hiányában fedezet nélküli teljesítésvállalás történne, ami a felek közti kölcsönös partneri viszonyt is sértené, továbbá tisztességtelen eljárás lenne azokkal a lojális, elhivatott dolgozókkal szemben is, akik mindennapi munkájukkal biztosítják a BKV zavartalan működését.

Felelős vállalatként olyan ajánlatot kívánunk az érdekképviseletek elé terjeszteni, ami komplexitásából eredően egyszerre szavatolja a meglévő munkavállalóink megelégedését, valamint a munkaerőpiaci helyzetre reagálva vonzó alternatívát nyújt leendő kollégáink számára is.

A tárgyalássorozat jelenlegi szakaszában is jól látszik, hogy a BKV menedzsmentje az érdekképviseletekkel közösen arra törekszik, hogy rövid időn belül a lehetőségekhez mérten a legjobb megállapodás szülessen.

 

BKV Zrt.