BKV.hu

Figyelem! 40 fok fölötti hőmérséklet várható a hétvégén!

A hétvégén átlagon felüli hőség várható, ami érinti a BKV-n közlekedő utasokat, kollégáinkat, járműveinket és az infrastruktúrát. A rendelkezésünkre álló eszközökkel igyekszünk a kánikula hatásait mérsékelni, ugyanakkor felelős szolgáltatóként arra kérjük utasainkat: a hőségre való tekintettel felkészülten tervezzék meg hétvégi utazásaikat, hiszen megfelelő védelemről gondoskodni mindannyiunk felelőssége!

 

A nyári kánikulában a járművek klímaberendezéseinek üzemképességére kiemelt figyelmet fordítunk, emellett a nagypaneles vágányok napi szintű többszöri hűtése locsolással folyamatos. Kiemelt figyelmet fordítunk kollégáink számára, hogy megfelelő mennyiségű vizet, folyadékot biztosítsunk. Emellett járművezetőinknek lehetővé tettük a könnyített, nyárias formaruha viselését, aminek nem kötelező eleme a kendő, nyakkendő, viszont bermuda nadrág hordása megengedett. Járművezetők részére nagyobb csomóponton úgynevezett hőleváltó személyzet áll rendelkezésre.

 

Az időjárást befolyásolni nem tudjuk, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk elviselhetőbbé tenni az utazási-, és munkakörülményeket a szélsőségesbe hajló időjárási körülmények között is. Szabadtéren, megállókban erős napsütésnek lehetnek utasaink kitéve, ezért fontos a megfelelő napvédelemről (sapkáról, napvédő krémről) gondoskodni! Nem klimatizált járművekben extrém forróság lehet, ezért javasoljuk, hogy minden utasnál legyen megfelelő mennyiségű ivóvíz! Kérjük, hogy a gyermekek és idősebb utasaink védelmére különös figyelmet fordítsanak!

 

Munkavállalónknak köszönjük kitartásukat, amivel minden helyzetben biztosítják Budapest közösségi közlekedésének folyamatos működését, utasainknak pedig köszönjük a türelmét és a megértését a nyári kánikulában tapasztalható esetleges kisebb fennakadások esetén!

 

Utazni szükséges, megfelelő védelemről gondoskodni pedig mindannyiunk felelőssége!

 

BKV Zrt.