BKV.hu

Felújítjuk az 59-es villamos pályájának egy szakaszát

2011-11-03 15:44:38

November 30-ig autóbuszok közlekednek a járat egy szakaszán

Felújítjuk az 59-es villamos pályájának egy szakaszát

Villamospálya-felújítást végez a BKV és a BKK az 59-es villamos vonalán, az Apor Vilmos tér és a Márton Áron tér között, november 2-a és 30-a között. Ezért egy hónapig az 59-es villamosok rövidített útvonalon, a Szent János Kórház és az Apor Vilmos tér között közlekednek, míg az esténként és hétvégén hajnalban közlekedő 59A villamosok csak a Széll Kálmán tér és az Apor Vilmos tér között. A villamosok által nem járt  szakaszon - Farkasrét, Márton Áron tér és az Apor Vilmos tér között - villamospótló autóbuszokkal lehet utazni, amelyekre a kijelölt villamospótló-megállókban, illetve a 8-as, 102-es, 112-es illetve 105-ös buszok érintett megállóiban lehet felszállni.

Felújítási munkák az Apor Vilmos téri megállóbanA fenti okokból a Böszörményi úton ideiglenes villamos-végállomást alakítunk ki, így lezárásra került a Böszörményi úton a Jagelló útra kanyarodó forgalmi sáv. A lezárás miatt a 212-es buszok a Boráros tér irányában módosított útvonalon közlekednek, amely során minden megállójukat érintik, ugyanakkora megállnak a 105-ös járat Kiss János altábornagy utca és Tartsay Vilmos utca megállóiban is.

A farkasréti temető mellett is megújul a villamospályaA felújításra a BKK és a BKV idei közös villamospálya-felújítási programja keretein belül kerül sor: cseréljük az elhasználódott síneket, a talpfákat és a betonaljakat. Megújulnak a rossz állapotú gyalogos és közúti útátjárók, megszűnhetnek az érintett szakaszon a sebességkorlátozások. A BKK javaslata nyomán a BKV idén több forrást tud villamospálya-felújításra fordítani, mint az eddigi években bármikor, így a sebességkorlátozások száma érdemben csökkenthető.

Korábban is hangsúlyoztuk: fontos cél a kritikus sebességkorlátozást igénylő pályák kijavítása, a menetidő csökkentése, ezért a beruházási tervben a BKK javaslatára minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kapott a villamospályák felújítása. A 18-as villamos vonalán például már elkészültünk a szükséges munkákkal, és több vonalon - így az 59-es mellett a 2-es, a 37-es, az 50-es villamosok vonalán folyamatban van a felújítás. Mindezek mellett további vonalakon is elvégezzük a szükséges javítási feladatokat a közeljövőben.

A felújítás ideje alatt az esetleges kényelmetlenségért utasaink megértését és türelmét kérjük!

Budapesti Közlekedési Központ
BKV Zrt.