BKV.hu

Felhàborítóak és valótlanok az Egységes Közlekedési Szakszervezet àllítàsai

2014-04-26 09:36:29

Valótlanul állítja közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet, hogy a "menedzsment máris felrúgta a napokban aláírt bérmegállapodást, mert a szerződésben foglaltak ellenére nem teljesítményarányosan fizette ki a dolgozóknak a tavalyi bérmaradványt".

Nem igaz és a BKV menedzsmentje határozottan visszautasítja, amit az Egységes Közlekedési Szakszervezet a sajtónak eljuttatott közleményében állít, ugyanis a BKV a 2013. évi bérmaradványt a teljesítmények maximális figyelembe vételével osztotta el. Az elosztásra vonatkozó alapelveket a BKV Igazgatósága határozta meg, amelyeket a gazdasági vezetők az egyéni elosztásnál szem előtt tartottak.

A BKV vezetése felháborítónak tartja az ilyen és ehhez hasonló vádakat, amelyek célja pusztán a szakszervezet népszerűsítése. Az egy héttel ezelőtti bérmegállapodást a BKV vezetősége és a szakszervezeti vezetők közösen írták alá. Mindkét oldalon vállalt engedmények árán együtt jutottak a kompromisszumos megoldáshoz. Azonban van olyan szakszervezeti vezető, aki megtalálja a módját, hogy az egyeztetések nehezen megszülető sikerét is negatívan állítsa be. A felelőtlen megállapítások ugyanakkor a dolgozók motiválásának megnehezítéséhez vezethetnek, amely veszélyeztetheti a jobb teljesítmény elérését.

Az ilyen félrevezető információk közlése rendkívül veszélyes és fölösleges, indokolatlan feszültséget kelt és ellentétet szít a munkavállalók között, miközben igyekszik szembefordítani a dolgozókat a BKV vezetésével. Ez a próbálkozás azonban sem rövid, sem hosszú távon nem szolgálja sem a dolgozók, sem a vezetőség érdekeit, ugyanakkor hamis képet fest a BKV-ról.

A BKV vezetése tehát határozottan visszautasítja az Egységes Közlekedési Szakszervezet állításait és kijelenti, hogy a megállapodásban foglaltak szerint és az Igazgatóság döntésének megfelelően járt el, a bérmaradvány kiosztása korrekt módon, teljesítményarányosan történt.

BKV Zrt.