BKV.hu

Épületenergetikai fejlesztés a BKV Zrt-nél

2018-02-19 15:01:07

 

Kedvezményezett neve:
Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe:
BKV Zrt. épületenergetikai fejlesztése
Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.8-17-2017-00007
Szerződött támogatás összege: 69 162 880 Ft
Támogatás intenzitása: 31,85 %
Tervezett befejezési dátum: 2018. július 31.

 

A Budapest Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság 69,16 millió forint Kohéziós Alap és Magyar költségvetési forrású, vissza nem térítendő támogatást nyert a Széchenyi 2020 program keretén belül, az „Állami támogatási szabályok szerint megvalósuló épületenergetikai fejlesztések” című KEHOP-5.2.8-17 kódszámú pályázati felhíváson, mely a beruházási összeg 31,85 %-a. A Támogatói okirat hatályba lépett, a projekt megvalósítása folyamatban van.

A projekt tartalmának bemutatása

A BKV Zrt. három telephelyén nyolc épület energetikai korszerűsítése történik meg, fűtéskorszerűsítés, napkollektor, illetve napelem telepítés révén. A SZÁVA és SZÉPILONA villamos kocsiszínekben épületenergetikai gépészeti korszerűsítéseket végzünk. A fűtésrendszerek elavultak, az épületeket ellátó fűtéscsövek hővesztesége és a fűtővíz energiaigényes keringtetése miatt gazdaságosan nem üzemeltethetők. A meglévő kazánok hatásfoka igen alacsony, gyakori a meghibásodásuk, üzembiztonságuk nem megfelelő. Az új kazánok külső hőmérséklet függvényében szabályozhatóak lesznek. A használati melegvíz termelése részben napkollektorokkal valósul meg. Az Akácfa utcai Székházban az épület adottságait figyelembe vevő napelemes rendszert telepítünk. A Társaság villamos energia fogyasztása rendkívül magas, melyet így részben megújuló energiából tudunk fedezni.

Az épületenergetikai fejlesztés révén a napi költségeink mérséklődnek, mely hozzájárul a gazdaságosabb működéshez, továbbá a környezetünk terhelésének csökkentését is eredményezi.

 

Záró sajtóközlemény

 

További információ kérhető:
Wettstein Miklósné: +36-20-459-9263, wettste@bkv.hu