BKV.hu

Emléktáblán az 50 éves metróközlekedés

2020-12-21 12:39:46

Ötven évvel ezelőtt, 1970. április 2-án indult el a metróközlekedés Budapesten, amelynek – a jubileumi év zárásaként – a Deák Ferenc téri metróállomáson elhelyezett tábla állít emléket.

 

Ötven éve, 1970 tavaszán vehette birtokba az utazóközönség a kelet-nyugati (2-es) metró első szakaszát a Deák Ferenc tér és az Örs vezér tere között. A jubileum méltó megünneplésére színes programokkal készültünk, azonban a járványhelyzet meghiúsította terveinket, így az online térben emlékeztünk meg e kiemelkedő közlekedéstörténeti eseményről.

 

Facebook oldalunkon és YouTube csatornánkon egész évben találkozhattak az ötven éves metrót bemutató fényképes posztjainkkal, játékainkkal, különlegességekkel, valamint a nagy népszerűségnek örvendő nyílt napjainkat pótló virtuális telephely-látogatásainkkal:

https://www.youtube.com/watch?v=LiT1i1z1D6E

https://www.youtube.com/watch?v=Sc1EXFif_uo

 

Reméljük, hogy ily módon is sok érdekességet tudtunk megosztani a budapesti metróközlekedésről.

 

Kedves Utasaink! Budapesten a Deák Ferenc téren járva kérjük, keressék fel a kelet-nyugati metróközlekedés ötven évének tiszteletére avatott táblát, ami emlékeztet mindazokra, akik munkájukkal hozzájárultak a BKV egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító, legösszetettebb közlekedési rendszerének megteremtéséhez és fenntartásához.

 

BKV Zrt.