BKV.hu

Elvégezték a Róbert Károly körúton keletkezett üreg betömésének előkészítő munkálatait

2014-06-16 09:52:32

Hétvégén elkezdődtek a Róbert Károly körúton kialakult üreg javításának előkészítő munkálatai. Több, szükséges mérést is elvégeztek, az eredmények kiértékelése vasárnap történik meg, a további beavatkozásról pedig hétfőn születik döntés. A munka befejezéséig az 1-es villamos rövidebb útvonalon jár, hogy a munkaterület szabadon maradjon.

 

A villamosvágány alá behúzódó üreget a Budapesti Közlekedési Központ által megbízott vállalkozó fedezte fel a Honvédkórház előtt pár nappal ezelőtt. A probléma nem az 1-es villamos felújítása során keletkezett, hanem attól teljesen függetlenül, vélhetően a kórház üzemeltetője által végzett energiakorszerűsítési munkák idézhették elő. A kórházhoz kapcsolódó munka az idei év elején zajlott, tehát már azután, hogy a villamospálya elkészült és ideiglenesen forgalomba helyeztük. Emiatt lehetőség sem volt arra, hogy a vágányfelújítást érintő munkák idején kiderüljön ez a hiba. A BKK együttműködik a kórház által kiválasztott kivitelezővel a probléma megoldásában, különös figyelemmel a frissen megújult villamospálya garanciájának megőrzésére.

 

A korábban közölteknek megfelelően pénteken és szombaton este folytatódott az a vizsgálat, amely a Róbert Károly körút Honvédkórház előtti szakaszán kialakult üreg megszüntetéséhez szükséges.

 

A péntek este készített georadaros vizsgálat alapján a talajviszonyok pontosabb megismerése érdekében szombat este talajszondás mérések is készültek. A vizsgálat során a szakemberek 7-8 méter mélységig úgynevezett verőszondát helyeztek a talajba. A kétfajta mérés adatainak kiértékelése vasárnap történik meg, hétfőn pedig az érintett közművek, valamint a BKV és a Honvédkórház beruházásának kivitelezője közösen dönt a beavatkozás technológiájáról. A munkát hétfő estétől végzik és legfeljebb néhány napig tarthat.

 

A munkavégzés ideje alatt biztonsági okokból a villamosforgalom a Bécsi út irányú vágányon nem tartható fenn, ezért a járatok a Bécsi út/Vörösvári út és Árpád híd M között közlekednek. Az Árpád híd M és a Lehel utca / Róbert Károly körút megállóhelyek között a nyár folyamán egyébként is közlekedő villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A munka idején a Róbert Károly körút érintett szakaszán egy forgalmi sávot lezárnak. Több sáv zárása csak az éjszakai órákban lehetséges, amennyiben a javítás technológiája szükségessé teszi.

 

Budapesti Közlekedési Központ