BKV.hu

Elfogadták a BKV frissített EMAS Környezetvédelmi nyilatkozatát

2022-02-25 13:01:00

A BKV egy éve szerezte meg az EMAS védjegyet. A nemzetközi környezetvédelmi minősítés keretében cégek tesznek önkéntes vállalásokat, illetve átláthatóvá teszik működésüket is. Társaságunk ennek jegyében hozta nyilvánosságra újabb környezetvédelmi nyilatkozatát.
 
A megszokottól eltérően, távaudit formájában, a  BKV Zrt. két telephelyén – Budafok Villamos Járműtelepen és M4 Metró Járműtelepen – tavaly novemberben zajlott le az EMAS újabb hitelesítési eljárása. A külső hitelesítő fél vizsgálta az éves környezetvédelmi célok teljesülését, a jogszabályi megfelelést, a teljesítménymutatók alakulását, továbbá mindezek hitelességét, amely kiemelt fontosságú követelmény az EMAS rendszerében. Az eljárás eredményeképpen eltérést és hiányosságot nem tártak fel, az audit sikeresen zárult. Ezt követően a Pest Megyei Kormányhivatal  frissítette Társaságunk nemzetközi EMAS-regisztrációját.
 
Továbbra is elsődleges céljaink között szerepel környezeti teljesítményünk folyamatos növelése. Ezért lehetőségeinkhez mérten szeretnénk, ha a jövőben további telephelyeket tudnánk bevonni a környezetvédelmi programba – ezzel is eleget téve a Budapesti Környezeti Programban foglalt kötelezettségeknek.
 
BKV Zrt.