BKV.hu

Életveszélyessé vált fáktól mentesítenek a XI. kerületben

2020-12-17 09:31:25

Forgalomkorlátozással nem, csak a villamosok esetenkénti sebességkorlátozásával járnak azok a munkálatok, amelyet a BKV Zrt. megbízásából végeznek december közepétől a 41-es villamos Kamaraerdő végállomás és Kelenhegy-Péterhegy közötti pályaszakasza környezetében. A villamossínek mentén több elöregedett, mára életveszélyessé vált fát kell kivágni, illetve egyes fákat gallyazni, hogy ne veszélyeztessék a villamosvonal biztonságos üzemeltetését és az utasok biztonságát.
 
A BKV Zrt. felkérésére az ősz folyamán a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei elvégezték a 41-es villamos vonala mentén található teljes faállomány vizsgálatát. A szakértői vizsgálat kimutatta, hogy egyes idős fák egészségi állapota annyira leromlott, hogy bármikor a villamospályára dőlhetnek. Az utasok biztonsága, és az estleges balesetek megelőzése érdekében ezért szükségessé vált ezeknek a fáknak az eltávolítása, illetve számos fa esetében a gallyazási munkák elvégzése.
 
A munkavégzéssel, amely többségében idegenhonos, invazív fafajok egyedeit érinti,  a Pilisi Parkerdő szakemberei javaslatára megvárták a vegetációs időszak végét. A fák kivágására a szükséges hatósági engedélyek birtokában és a kivágott fák pótlására is az engedélyben meghatározott módon fog sor kerülni.
 
A munkálatok során forgalomkorlátozásra nem lesz szükség, de a jövő héttől a munkák befejezéséig a 41-es villamosok nyomvonalán - Kamaraerdő végállomás és Kelenhegy-Péterhegy közötti pályaszakaszon -  sebességkorlátozás esetlegesen előfordulhat, azaz lassabban járhatnak majd a szerelvények, ezért a közlekedők megértését és türelmét kérjük.
 
BKV Zrt.