BKV.hu

Élesben teszteltük a BKV legjátékosabb járművét

2021-08-24 15:54:17

Bár a járvány miatt egy időre a garázsba kényszerült a gyermekek örömére Játszóbusszá alakított duplacsuklós Van Hool AGG 300 típusú autóbusz, most első alkalommal egy kivételes csapat vette birtokba a BKV gördülő játszóházzá átépített járművét.

A BKV által megálmodott és kivitelezett Játszóbusz több szempontból is kuriózum Budapesten. A gördülő játszóház alapja egy Van Hool AGG 300 típusú autóbusz, amely az egyetlen duplacsuklós jármű a fővárosban. A belseje a gyermekek számára igazi különlegesség, hiszen ülések és kapaszkodók helyett önfeledt játékra tervezett színes elemekkel van megtöltve. A külseje pedig valóban a gyermekek ízlése szerint lett dekorálva, hiszen rajzpályázat keretében kértük fel a rajzolni, festeni vágyó kicsiket, álmodják meg, milyennek képzelik ők a közösségi közlekedést. Ezen rajzok segítségével készült el az autóbusz külső burkolatának díszítése.

Most a Játszóbusznak otthont adó Dél-pesti Autóbusz Divízió  látta vendégül a rajzpályázaton nyertes gyermekek kis csapatát, akik nagy örömmel vetették bele magukat az önfeledt játékba.  

Terveink szerint mostantól nyílt napjaink, programjaink – gyermekek számára kínált – színfoltja lesz a jármű. A BKV Játszóbuszának első, nagyközönség számára is nyitott rendezvénye a szeptemberi Autómentes Nap lesz, amelyre várunk minden érdeklődőt, és játszani vágyó gyermeket. (Részletek hamarosan a BKV facebook oldalán.)

BKV Zrt.