BKV.hu

Éjszakai fotózás a fényvillamosokon

2023-12-23 11:09:00

Fotósmenetet szervez a BKV és a BKK három fényvillamossal 2023. december 27-ről 28-ra virradó éjszakára. A nagyjából ötórás programon – előzetes regisztráció után – hatvanan vehetnek részt.

A BKV és a BKK idén is lehetőséget biztosít az ünnepi fényflotta éjszakai fotózására. A különleges fotósmeneten a közlekedésbarátok, járműfotósok a feldíszített UV, KCSV és Tátra típusú villamosokról, valamint meglepetés járművekről is készíthetnek képeket 2023. december 27-ről 28-ra virradó éjszaka. A túra 23:00 órakor indul, a résztvevőket 22:40-től várják a Fogastelephely teherportáján (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 14-16.). A program várhatóan 03:30-kor Kelenföld kocsiszínben zárul. A menet – a tervek szerint – 7-8 helyen áll majd meg, ahol lesz lehetőség a fotók és videók elkészítésére.

Az ötórásra tervezett programon – biztonsági okból – 18 év felettiek vehetnek részt, illetve 14 évnél idősebbek szülői kísérettel. A résztvevőknek előzetesen regisztrálniuk kell, amelyet már megtehetnek a BKV weboldalán. A regisztrált utasok a 2000 forintos nosztalgia napijegyet a helyszínen vehetik meg az utaskoordinátortól. A felszállás érkezési sorrendben történik, ülőhely előzetes foglalásra nincs lehetőség. Az eseményen legfeljebb hatvanan vehetnek részt. A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy hozzanak magukkal fényvisszaverő láthatósági mellényt vagy kabátot, amelyet a fotózások idején, amikor leszállnak a járműről, kötelező viselni.

A BKV fényflottája – hat villamos és két busz – december 1-jén indult el és szinte az egész várost behálózza, hozzájárulva a főváros ünnepi hangulatához. A feldíszített ünnepi fogaskerekű december 11-én állt forgalomba. A fényflotta 2024. január 7-ig közlekedik.

Regisztráció: https://www.bkv.hu/hu/esemeny/fenyvillamosokkal-az-ejszakaban-fotosmenet-9911

A BKV és a BKK a programváltoztatást jogát fenntartja!

BKV Zrt.

2023. december 23.