BKV.hu

Együttműködési megállapodást kötött a BKV és a Kodolányi János Egyetem

2021-08-24 11:29:10

A BKV Zrt. és a Kodolányi János Egyetem 2021. augusztus 24-én, aláírta azt a dokumentumot, amely új, az eddiginél is magasabb szintre emeli a közös munkát. A felek közötti partnerség egyszerre nyújt támogatást és segítséget a fejlődő felsőoktatási képzéshez, a diákok versenyképes szaktudásának megszerzéséhez, valamint a munkaerőpiaci sajátságokhoz való alkalmazkodáshoz.
 
Az együttműködés többek között kiterjed a képzésekre, a kompetencia fejlesztésre, hogy az egyes szakterületekhez kapcsolódó szakmai kérdések kapcsán segítsék egymás munkáját. Ennek az összefogásnak elmélyítését és megerősítését célozta az az esemény, amelynek keretében 2021. augusztus 24-én ünnepélyes keretek között aláírták az együttműködési megállapodást.
 
„A szakmai együttműködés lehetőséget biztosít többek között a felsőfokú duális képzés közös megvalósítására, a hallgatók kötelező szakmai gyakorlatának elvégzésére, BKV-specifikus képzések kialakítására és indítására, valamint hallgatói telephelylátogatások megszervezésére” – hangsúlyozta Dr. Takács Péter, a BKV vezérigazgató-helyettese.
 
„Ez a kapcsolat a 21. századi felsőoktatás legkorszerűbb módszertana, mert messzemenőkig figyelembe veszi az egyetem, a vele partnerségben lévő cégek aktuális igényeit. Ezzel egyetemünk és a BKV jelentős lépést tett a kölcsönös előnyök alapján egy, a mainál korszerűbb felsőoktatási program megvalósítása érdekében”- emelte ki az együttműködés kapcsán Dr. Szabó Péter rektor.
 
Az oktatásért és a fenntartható jövőért tett erőfeszítés a legjobb befektetések egyike. Ezt a törvényszerűséget mindkét fél felismerte, és a jövőben mindent elkövet annak érdekében, hogy még sikeresebb, eredményesebb legyen a közös munka.
 
BKV Zrt.
A Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem