BKV.hu

Együttműködési megállapodás a Nemzeti Innovációs Hivatal és a BKV között

2012-06-19 13:35:25
A BKV Zrt. elsődleges feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása, ugyanakkor fontosnak tartja az egyes közlekedésszakmai újítások, vívmányok megismerését és hasznosítását is. Ennek elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV Zrt.) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) a mai napon együttműködési keretmegállapodást kötött. A megállapodást a BKV nevében Bolla Tibor, a Társaság vezérigazgatója, míg a NIH részéről dr. Mészáros György elnök írta alá.

A NIH és a BKV közötti együttműködés célja az új technológiák megismertetése, amelyek elősegíthetik a BKV hozzáférését a fellelhető közlekedéstechnikai újításokhoz, illetve megkönnyítik azok vállalati alkalmazását. A közös munka során a BKV szakmai segítséget nyújt egyes közlekedési, műszaki kérdésekben, a NIH pedig tájékoztatást ad a kutatás-fejlesztési, illetve innovációs célú hazai támogatási programok és pályázatok hozzáférhetőségéről, illetve a különféle pályázati lehetőségekről. A NIH a Kutatás Fejlesztés és Innováció stratégia kialakításánál fel kívánja használni a BKV városi közlekedésre vonatkozó tapasztalatait. A megállapodás nem jelent fizetési kötelezettséget.

A Nemzeti Innovációs Hivatal nyitott további közszolgáltatókkal együttműködési megállapodások aláírására. Dr. Mészáros György fontosnak tartja, hogy a BKV-val való együttműködés eredményeként létrejövő innovációs tapasztalatok továbbhasznosulhassanak.

Bolla Tibor szerint a BKV Zrt. jelenlegi vezetői minden esetben csak olyan projekt megvalósítása mellett kötelezik el magukat, amelyben a BKV megmutathatja, hogy nyitott az innovációra és képes a jelen lehetőségeit kiaknázni, követelményeinek hatékonyan megfelelni.

Nemzeti Innovációs Hivatal

BKV Zrt.