BKV.hu

Duplázik a Citadell - Kettős buszteszt a BKV-nál

2011-06-06 12:55:10

 

A győri Kravtex a Credo Citadell-család két továbbfejlesztett autóbuszát adja át öt napos megmérettetésre a BKV-nak. A Citadell 12-es szóló autóbusz a 22-es, míg a Citadell 19-es csuklós változat a 32-es vonalon teljesít szolgálatot a fővárosban 2011. június 6. és 10. között.
 
Mind a 2009-ben kifejlesztett Citadell 12-es, mind pedig a 2010-ben bemutatkozott Citadell 19-es alacsonypadlós, légkondicionált járművet tesztelte már Társaságunk. Utasaink észrevételeit, valamint üzemeltetési tapasztalatainkat megosztottuk a gyártóval, aki a visszajelzéseket figyelembe véve fejlesztette tovább az autóbuszokat. Az esztétikai és funkcionális újítások mellett azóta a műszaki tartalom is frissült: mindkét járműben a Fiat környezetbarát, korszerű, az Euro-5-ös normánál is szigorúbb EEV szabványt teljesítő FPT dízelmotorja dorombol, futóművük a buszgyártásban jól csengő ZF fejlesztése, míg automata váltóikat szintén a ZF, valamint az Allison szállította. Vázszerkezetük, üvegezésük, padlózatuk és más egyéb alkatrészük azonban hazai szakemberek munkáját dicséri. A tesztjárműveken a második ajtónál beépített rámpa segíti kerekesszékes utasaink utazását.
 
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV közösen végzik a budapesti buszpark cseréjének előkészítését - a busztesztek ezen munkához is segítséget adnak, amellett, hogy utasaink számára bemutatják a magyar buszgyártás legújabb büszkeségeit. A rendelkezésre álló öt hétköznap kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy meggyőződjünk, valóban szebbek, kényelmesebbek, megbízhatóbbak lettek-e az új járművek. Amennyiben szeretnék összehasonlítani az előző konstrukciókat az új változatokkal, kérjük, keressék fel honlapunkon a korábbi busztesztek adatlapjait a BKV-ZÓ menüpont alatt, a Járműtesztekre kattintva.
 
A tesztautóbuszokon való utazás - mint ahogyan az ilyenkor lenni szokott - ingyenes. Cserébe mindössze utasaink tapasztalatait kérjük, hiszen most valóban kézzel foghatóvá váltak a vélemények. Visszajelzéseiket várjuk a BKV INFO, azaz a  06-1-258-4636-os telefonszámon, az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre, avagy online ügyfélszolgálatunkon, melyet a BKV honlapján, a BKV-ZÓ menüpont alatt találnak.
http://www.bkv.hu/hu/aktualis_jarmutesztek
 
Véleményükre különösen kíváncsiak vagyunk az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőséget illetően, de természetesen ugyanolyan fontos szempont a jármű megjelenése, esztétikuma, az utazás során tapasztalt komfortérzet és az utastájékoztatás minősége is.
 
A tesztautóbuszok menetrendjét és részletes műszaki paramétereit, valamint a róluk készült felvételeket Társaságunk honlapján, a BKV-ZÓ menüpontot választva, majd a Járműtesztekre kattintva, az aktuális járműteszteknél tekinthetik meg.