BKV.hu

Defibrillátor a szentendrei H5 HÉV-állomáson

2013-04-04 11:17:33

A BKV Zrt. és Szentendre Város Önkormányzata együttműködésének köszönhetően egy új, korszerű defibrillátor készülék kerül a HÉV H5 vonalának a szentendrei végállomására, ennek következtében tovább javulhat az utasbiztonság. A mai, ünnepélyes átadáson Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója, illetve Dr. Dietz Ferenc Szentendre polgármestere aláírta a  két fél közötti - erre vonatkozó - megállapodást.

Az új és korszerű életmentő készülék az utasforgalmi épületben, a folyamatosan 24 órás felügyeletet biztosító helyiségben lesz elhelyezve, így szükség esetén gyakorlatilag a teljes üzemidő alatt - az első HÉV indulásától, az utolsó érkezéséig - rendelkezésre fog  állni.

A megállapodás szerint Szentendre városa a készülék megvásárlása mellett vállalja, hogy az Országos Mentőszolgálattal együttműködve megszervezi a BKV Zrt. forgalmi ügyeletén dolgozók oktatását, gyakorlati felkészítését, így a készülék szakszerű használata is biztosított lesz, ha vészhelyzet adódik.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az Önkormányzat együttműködését!A BKV Zrt. számára elsődleges az utasok biztonsága és egészsége, ezért Társaságunk, további lépéseket tesz az állomásokon bekövetkező esetleges rosszullétekre való felkészülés érdekében. Egy közbeszerzési eljárás eredményeként  - terveink szerint - májustól már valamennyi metróállomásunkon  üzemelni fognak az életmentő készülékek.

BKV Zrt.