BKV.hu

Célba értek az adományok

2022-03-21 12:55:00

A BKV több fővárosi céggel együtt adománygyűjtéssel is segíti – határon innen és túl – az ukrajnai háború által érintett rászorulókat

A Fővárosi Önkormányzat felhívásához csatlakozva – a BKV dolgozói áldozatkészségének köszönhetően – Budapest ukrajnai testvárvárosa, Beregszász Önkormányzata és lakosai részére alig két nap alatt nagymennyiségű tartós élelmiszer és a rendkívüli helyzetben is hasznos – gyerekek és felnőttek számára is fontos – tisztálkodási cikk gyűlt össze a BKV Akácfa utcai székházában és más telephelyeinken. Ezen adományokat és a Társaságunk által felajánlott technikai eszközöket, valamint a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. által felajánlott egyéb berendezéseket egyrészt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésével, illetve más logisztikai segítséggel sikerült munkatársainknak eljuttatni az egyeztetett helyszínekre. A  Fővárosi Önkormányzat képviseletében Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes adta át az élelmiszer adományokat további felhasználásra.

Tudjuk azonban, hogy nemcsak a határ túloldalán maradottak szorulnak segítségre, azoknak is komoly gondokkal kell megküzdeniük, akik elmenekültek a bombák, rakéták, tankok támadásai elől, hátrahagyva nemcsak a szülőföldjüket, hanem ingóságaikat is. Nem könnyű egyik napról a másikra egy idegen országban, idegen városban eligazodni. Ilyenkor minden apró biztonságot nyújtó gesztus nagy segítség lehet. A BKV a menekülthullám megindulásának első napjától fogva biztosít melegedőbuszokat azok számára, akik nem keresnek vagy találnak szállást, vagy nem kívánnak hosszabb ideig Magyarországon maradni, e mellett természetesen – a felmerülő igényeknek eleget téve – a menekültek szállításában is folyamatosan részt vesz Társaságunk.

Az ideérkezők kommunikációjának megkönnyítése szempontjából fontos az is, hogy hét budapesti metróállomáson – Hősök tere, Vörösmarty tér, Örs Vezér tere, Keleti pályaudvar, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér és Kálvin tér metróállomásokon –  ingyenes Wi-Fi hozzáférési pontok állnak rendelkezésére. Bízunk abban, hogy a Keleti pályaudvarra Ukrajnából érkező menekültek tájékozódását és információszerzését segíti ez a szolgáltatásunk, amely az első használatot megelőző regisztrációt követően mindenki számára biztosítja a korlátlan hozzáférést.

Reméljük, hogy hamarosan véget ér  a szomszédunkban dúló háború, de addig is számíthatnak ránk, segítünk. Munkatársainknak ezúton is köszönjük, hogy adományaikkal, munkájukkal igyekeznek megkönnyíteni a Budapestre érkezők életét, tájékozódását és utazását.

BKV Zrt.

Budapest, 2022. március 21.