BKV.hu

BKV – Szeretem csinálni! - Nyilvános Facebook-csoportban ismerhetik meg a BKV munkavállalóit

2019-08-29 15:03:36

Nyár elején indult, dinamikusan növekszik és elérte az 1000 tagot a BKV Zrt. közösségi oldalának nyílt csoportja, ami az utasok körében is népszerű!
 
A nagy szakmai múltra visszatekintő, tavaly 50 éves BKV Zrt. 2012. óta a megrendelő BKK-val kötött Közszolgáltatási Szerződés alapján látja el a budapesti közösségi közlekedés üzemeltetésének feladatait. Mint köztudott, ebben a közlekedésirányítási modellben a BKV a járatok és a közlekedési infrastruktúra üzemeltetését végzi. A közel tízezer munkavállaló – mindahányan egy-egy fogaskereke a közösségi közlekedésnek – fő-, vagy mellékállásban járművet vezet, buszok, villamosok, trolik, metrószerelvények, villamospályák, felsővezetékek karbantartásával foglalkozik, a Siklón, a Libegőn teljesít szolgálatot vagy éppen irodai munkában vesz részt ennek az óriási rendszernek a mindennapos működtetésében.
 
A táraság méretéből adódóan személyesen csak a közvetlen munkatársainkat ismerjük. Ezért a nyár elején létrehoztuk a BKV – Szeretem csinálni! Facebook-csoportot, hogy bárki megtudja: ki rejtőzik egy-egy ismerős név vagy arc mögött. A csoport most érte el az ezres tagságot, és már közel 100 jelenlegi vagy volt BKV-s mutatkozott be az új közösségi platformon. Ezeket böngészve sokszor meglepő felfedezéseket tehetünk: milyen különleges dolgokkal foglalkozik egy-egy kolléga a privát életben, mennyien kötődnek több szálon, családilag is a BKV-hoz, mennyire jellemző, hogy a munkavállalók több területen is kipróbálják magukat Társaságunknál! Mindez nem véletlen, hiszen egy BKV-s még ma is átlagosan 16 évet tölt a Társaság szolgálatában, de vannak, akik tizenéves koruktól egészen a nyugdíjig, az egész életüket itt töltötték.
 
A BKV – Szeretem csinálni! Facebook-csoportban olvasható személyes bemutatkozások a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban megnyitott A BKV arcai kiállításhoz is kapcsolódnak. A Múzeumok Éjszakájára megnyitott időszaki kiállítás ugyanis a járművezetők, kalauzok életén keresztül szintén a budapesti közösségi közlekedés „emberi oldalát” mutatja be, az elmúlt évtizedeket véve górcső alá.
 
A tiszteletreméltó múlt után a közösségi médiában most a jelen bennfentes érdekességeit osztjuk meg az utazóközönséggel, elsősorban a közösségi közlekedés járművei, hálózata iránt rajongók táborával, hiszen a BKV – Szeretem csinálni! egy nyilvános Facebook-csoport! Minden utasunk tagja lehet, és közelebb kerülhet azokhoz, akik nap mint nap munkába, bevásárolni viszik, vagy éppen gyermekeit szállítják iskolába, különórára. Még csatlakozni sem kell a csoporthoz, hogy bárki bepillantást nyerjen: kik azok, akik hétvégén, ünnepnapon, karácsonykor és szilveszterkor is biztosítják, hogy a Budapesten közlekedők biztonságban eljuthassanak a város egyik végéből a másikba, kik azok, akik ezer buszt, hatszáz villamost, trolikat, metrószerelvényeket vezetnek, szerelnek, villamospályát, felsővezetéket javítanak a fővárosban.
 
Jó ismerkedést kívánunk Kollégáinkkal: BKV – Szeretem csinálni!
 
BKV Zrt.