BKV.hu

BKV harmadszor a Fenntarthatósági Témahéten

2021-04-19 12:15:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2021. április 19-23. közötti időszakra hirdette meg a 2021. évi Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet. A program célja a Föld Napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között. A témahéthez már harmadik alkalommal csatlakozott a BKV.

A fenntarthatóság éppen úgy modern életünk kulcsszavai közé tartozik, ahogy a BKV kulcsszerepet tölt be Budapest életében, a budapesti közlekedésben. A közösségi közlekedés súlyának növelése a világ összes nagyvárosában, így fővárosunkban is világos cél. Cél, hiszen az utazók kényelme, a mobilitás biztosítása mellett a hosszú távon is élhető városok megteremtésének eszköze.

A BKV nemcsak elsődleges feladata, azaz a közösségi közlekedés üzemeltetése közben járul hozzá a fenntarthatósághoz. Az évek óta tervezetten zajló energiahatékonysági intézkedések (elég, ha csak a napelemes busztárolók kelenföldi telepítésére gondolunk) ugyancsak a fenntarthatóság szolgálatában állnak. Nemhiába nyeri el Társaságunk rendszeresen az Energiatudatos Vállalat címet.

Cégünk kollégái idén harmadik alkalommal önkéntesként a Fenntarthatósági Témahét programjába is becsatlakoznak, hogy rendhagyó tanórákon diákokkal folytathassanak párbeszédet a mindannyiunk számára fontos témákban. Munkatársaink idén három iskolába „látogatnak” el online keretek között. A „fenntartható közlekedés” témájában szóba kerülnek többek között az elektromobilitás kérdései, a kötöttpályás közlekedés előnyei, a környezetterhelés problémái.

Hiszünk abban, hogy a témahéten való részvételünkkel is hozzá tudunk járulni a fiatalabb korosztály szemléletformálásához, és ahhoz, hogy a fenntarthatóság üzenete az iskolákból kiindulva a diákok közvetítésével eljuthasson a családok és az egész társadalom felé.

Budapest, 2021. április 19.
BKV Zrt.