BKV.hu

Bérmegállapodás a BKV-nál

2014-04-18 15:08:26

A BKV vezetősége és a szakszervezetek aláírták a bérmegállapodást

A BKV Zrt. vezetősége és az érdekképviseletek a mai napon folytatták a bérmegállapodással kapcsolatos egyeztetéseket. A Társaság vezetése olyan javaslatokat tett, melyek alapján kompromisszumos megoldásként az előzetes üzleti terv keretei között teljesíthető követelések rendezésére született megállapodás. A BKV szakszervezetei az ajánlatot elfogadták, így a mai napon a megállapodást mindkét fél aláírta.Több fordulós egyeztetések után és kölcsönös kompromisszumok árán a szakszervezetek végül elfogadták a munkáltató javaslatát, mely az előzetes üzleti terv keretein belül maradva mindenki számára megnyugtató megoldást jelent. A bérmegállapodás hatálya 2014. december 31-ig terjed.

A munkáltató 2014. április 1-jétől bruttó 7500 Ft/fő/hó személyi alapbér-emelést hajt végre a főállású munkavállalók részére, akik 2013. december 31-én állományban voltak.

Ezen túlmenően a Társaság havi 5000 Ft/fő/hó értékű Erzsébet utalványt biztosít a munkavállalók számára, illetve az áprilisi bérekkel egy időben intézkedik a jubileumi jutalmak, valamint a balesetmentes vezetés elismerésének kifizetéséről. Év végén 36000 Ft/fő értékű Erzsébet utalvány illeti meg a teljes munkaidős munkavállalókat, a részmunkaidős dolgozókat pedig munkaidejük arányában.Bolla Tibor vezérigazgató elmondta: „az előzetes üzleti terv keretei között a BKV Zrt. vezetése mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy a munkavállalók megbecsülését - lehetőségeihez mérten - a bérezéssel is kifejezze.” Ennek érdekében a BKV vezetése a jelenlegi gazdasági környezet, valamint a Társaság nehéz pénzügyi helyzetének figyelembevételével, az előzetes üzleti terv sarokszámain belül maradva korrekt ajánlatot tett, amit a szakszervezeti vezetők a mai napon elfogadtak.


BKV Zrt.