BKV.hu

Befejeződik a felújítás az 59-es villamosok vonalán

Befejeződik az 59-es villamos Apor Vilmos tér és a Márton Áron tér közötti részleges vágányfelújítás munkáinak vágányzárral járó szakasza, így a sebességkorlátozások december 1-jétől megszűnnek. A felújításra a BKK és a BKV idei közös villamospálya-felújítási programja keretein belül került sor.

A vágányzárral járó - november 2-től november 30-ig tartó - részleges felújítás során a szakaszos síncserék és ágyazat cserék mellett felújítottuk az elhasználódott útátjárókat, illetve a felsővezeték hálózat egyes elemeit. A Süveg utcai peronpárt is átépítettük, illetve további peron javítások is megtörténtek.

A munkák elvégzésével a rossz pályaállapot miatt bevezetett korábbi sebességkorlátozások december 1-jétől megszűnnek. A felújításra a BKK és a BKV idei közös villamospálya-felújítási programja keretein belül kerül sor. A BKK javaslata nyomán a BKV idén több forrást tud villamospálya-felújításra fordítani, mint az eddigi években bármikor, így a sebességkorlátozások száma érdemben csökkenthető.

A BKV Zrt. december közepéig végez felújítási utómunkálatokat, azonban ezekben az esetekben nem lesz szükség vágányzár elrendelésére.

Utasaink felújítás ideje alatt tanúsított megértését és türelmét ezúton is köszönjük!

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.

59-59a