BKV.hu

Az ünnep fényei mindenkinek járnak - elindult a Fényvillamos

2020-11-26 19:13:14

2020-ban tizenkettedik éve indul útjára az adventi és karácsonyi időszak látványossága, a Fényvillamos. Az ünnepi dekorációba bújtatott, fényárban úszó nosztalgia jármű idei első útját a korábbi években megszokott módon a 2-es villamos vonalán tette meg különleges hangulatot varázsolva a Duna-partra.

Az utasok körében indulása óta egyre növekvő népszerűségű, több kilométer hosszúságú ledfüzérrel feldíszített UV ikerkocsik most is Budapest különböző pontjain bukkannak majd fel, hogy a belváros mellett külső kerületekbe is eljuttassák az ünnep fényeit.

A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai évről-évre több ezer izzóval világítják ki, hogy az utazás valóban a hétköznapok megszokásaiból kiemelkedő élménnyé válhasson. Ebben az évben különösen fontos ez, hiszen a koronavírus járvány miatt szükségessé vált korlátozások, többek között a karácsonyi vásárok elmaradása, szűkebbre szabják az adventi időszak kereteit a megszokotthoz képest. Reméljük, hogy a Fényvillamos megjelenésével utasainak, a járókelőknek, és minden közlekedőnek boldog perceket okoz majd!

Idén a járványhelyzet megkívánta biztonsági intézkedéseket figyelembe véve online közvetített esemény keretében indította útjára a közkedvelt járművet Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója. Bolla Tibor munkatársai egész éves munkáját megköszönve a Fényvillamosról elmondta: “A felelősség és az egymásra figyelés jegyében a mai ünneplés visszafogott. Ugyanakkor nem hagyjuk, hogy a járvány megszakítsa a több mint egy évtizedes hagyományunkat! Ahogyan nem hagytuk azt sem, hogy megbénítsa a főváros közlekedését.”
Az ünnepélyes indításról készült videófelvételt megtekinthetik a következő linken:
https://www.facebook.com/bkvzrt1/videos/2662950853954139/

A Fényvillamos 2020. december 24-e és december 31-e kivételével Vízkeresztig minden nap 15:00 órától szállítja az utasokat. A hét különböző napjain a 42-es, az 50-es, az 56A, az 59-es, a 62A és a 69-es vonalakon közlekedik majd a járat.

A járatok menetrendjét megtalálja a BKV Zrt. honlapján és hivatalos Facebook oldalán is.

BKV Zrt.