BKV.hu

Az Igazgatóság támogatja a bérmegállapodást

2013-03-11 12:26:16

Mai ülésén a BKV Zrt. Igazgatósága – a Budapesti Közlekedési Központ képviselőinek egyetértésével - elfogadta az előzetes Üzleti Terv béremelésre vonatkozó sarokszámait. A döntés - a munkavállalói oldal elfogadását követően - zöld utat biztosít az idei bérmegállapodás megkötéséhez, mivel arra vonatkozóan lényeges megállapításokat tartalmaz.

A nehéz gazdasági helyzetben a BKV Zrt. Igazgatóságának pozitív döntése 3 %-os bértömeg-emelkedés felosztását teszi lehetővé, mely a munkavállalók részére átlagosan 3 % béremelést jelent. Emellett az IG jóváhagyása alapján a BKV dolgozói továbbra is havi 5.000 Ft/hó étkezési utalványt kaphatnak.
Nem titok, hogy a jelenlegi recessziós gazdasági környezet határozza meg Társaságunk felelős gazdálkodására vonatkozó kereteit, azonban lehetőségeink szerint továbbra is igyekszünk elismerni dolgozóink egész éves munkáját. Az idei évre vonatkozó bérmegállapodás megkötésekor - a nehéz gazdasági körülmények mellett - figyelemmel kell lennünk a cég stabilitásának biztosítására és a munkavállalók megbecsülésének kifejezésére egyaránt.

Az Igazgatóság döntése - a munkavállalói oldal elfogadását követően - zöld utat biztosít az idei bérmegállapodás megkötéséhez.

BKV Zrt.