BKV.hu

Augusztustól minden nap várja utasait a Zugligeti Libegő

2020-07-27 11:11:57

A tavaszi kényszerű leállás után augusztustól újraindul a műszakilag is megújult Zugligeti Libegő. A nyár utolsó hónapjától, augusztus elseje szombattól újra normál nyitva tartási rend szerint közlekedik Budapest egyik legkedveltebb, immár ötven éve működő közlekedési eszköze.

 

Bár utasok nem közlekedhettek vele, de a járványügyi veszélyhelyzet idejére elrendelt leállás sem telt eseménytelenül a Libegő számára, hiszen kihasználva a kényszerű üzemszünetet, műszakilag megújult az idén 50 éves közlekedési eszköz. A rekonstrukció keretében felújított hajtásrendszerrel még biztonságosabbá vált a Libegő üzemeltetése, amely Magyarország első személyszállító drótkötélpályájaként már 1970 óta szállítja a túrázókat, kirándulókat, vagy csupán a budapesti panoráma miatt idelátogató utasokat a János-hegyre, s vissza.

 

A Libegő szolgáltatása már május végén, ugyan csökkentett nyitva tartási időben, de újraindult, mostantól azonban – a páros hetek hétfőjén esedékes karbantartási napok kivételével – minden nap 10:00-19:00 óra között nyújt kikapcsolódást a túrázni, pihenni vágyóknak, valamint kínál felejthetetlen panorámát, látnivalót Budapest és a fotózás szerelmeseinek. Jó hír a megfáradt túrázók számára, hogy augusztus elsejétől a büfé is a korábbi, megszokott rend szerint üzemel.

Azokat pedig, akik igazán különleges élményre vágynak és a Libegő páros üléseiből csodálnák meg Budapest éjszakai panorámáját, augusztus 29-én várjuk a III. Libegők Éjszakája rendezvényen. A programról részleteket honlapunkon olvashatnak:

https://www.bkv.hu/hu/zugligeti_libego/libegok_ejszakaja__ejszakai_libegozes

 

A még biztonságosabb utazás érdekében kérjük kedves utasainkat, hogy a járvány megfékezésével kapcsolatos intézkedések értelmében, sorban állás közben az állomások területén, és azokon kívül is viseljenek maszkot, és tartsák meg a másfél méter szociális távolságot!

 

További információ: https://www.bkv.hu/hu/zugligeti_libego/zugligeti_libego

 

Jó libegést kívánunk!