BKV.hu

Augusztus 21-től 24-éig a H5-ös HÉV helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat

2015-08-17 16:17:39

2015. augusztus 21-én, pénteken az első járat indulásától augusztus 23-án, vasárnap az utolsó járat indulásáig a H5-ös HÉV csak a Batthyány tér és Pomáz között közlekedik vágányfelújítás miatt. A szerelvények helyett pótlóbuszok járnak Pomáz H és Szentendre H között. A Batthyány tér és Békásmegyer között a HÉV-közlekedés nem változik. A pótlóbuszokon kerékpárok szállítása megengedett.

 

A munkák ideje alatt a H5-ös pótlóbusz Szentendre H felé a Pomáz H–Volán autóbusz-állomás–Vasút utca–Zsálya utca–Árpád fejedelem útja–körforgalom–József Attila utca–Hősök tere–Mártírok útja–HÉV-átjáró–Szentendrei út–Szentrendre, Dobogókői út–Dózsa György út–Állomás tér, Volán autóbusz-állomás–Szentendre H útvonalon közlekedik.

 

A pótlóbuszok az alábbi megállókban állnak meg:

 

 • Pomáz H: a Volán-állomáson a másodiknak érintett megállóhelyen;
 • Pomáz H: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Pomáz, Dózsa György utca: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Szentendre, Papírgyár: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Egyetem: a 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Szentendre H: a Volán-állomáson az 1. számú kocsiállásban.

 

A munkák ideje alatt a H5-ös pótlóbusz Pomáz H felé a Szentendre H–Volán autóbusz-állomás, Állomás tér–Dózsa György út–Dobogókői út–Pomáz, Szentendrei út–hév-átjáró–Mártírok útja–Hősök tere–József Attila utca–Pomáz, Volán pályaudvar–Pomáz H útvonalon halad.

 

A pótlóbuszok az alábbi megállókban állnak meg:

 

 • Szentendre H: a Volán-állomáson az 1. számú kocsiállásban;
 • Egyetem: 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Papírgyár: 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Pomáz, Dózsa György utca: 943-as autóbusz megállóhelyén;
 • Pomáz H: a Volán-állomáson a másodiknak érintett megállóhelyen.

 

Díjszabási tudnivalók

 

A pótlóbuszokon a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak.

 

A pótló járat olyan megállóit, amelyek a HÉV-menetrendben eredetileg nem szerepelnek, díjszabási szempontból az alábbiak szerint kell HÉV-megállóknak megfeleltetni:

 

 • Pomáz, Dózsa György utca: Pomáz
 • Szentendre, Papírgyár; Papírgyár; Egyetem: Pannóniatelep

A pótlóbusz azon megállói közötti utazások esetén, amelyek azonos HÉV-megállóknak minősülnek, menetjeggyel történő utazás esetén a 10 kilométeres távolságnak megfelelő menetdíjat kell megfizetni.

 

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

 

A közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járataikról folyamatosan frissülő, személyre szabott információk érhetők el mobiltelefonon a BKK Info alkalmazáson keresztül, valamint a BKK INFO oldalán, a www.bkkinfo.hu címen. Ügyfeleink a járatfigyelő funkcióra feliratkozva az általuk leggyakrabban használt vagy tetszőlegesen kiválasztott járatról/járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy letölthető alkalmazás segítségével, mely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

 

Budapest, 2015. augusztus 17.

 

Budapesti Közlekedési Központ