BKV.hu

Áprilisi történések az M3 metróvonal déli szakaszán

2020-04-23 09:40:00

A Kőbánya-Kispest – Népliget állomások között zajló felújítási munkálatok a terveknek megfelelően haladnak, a több mint egy hónapja bevezetett vészhelyzeti intézkedések továbbra sem korlátozzák a korszerűsítés menetét.

Népliget metróállomás környezete szinte felismerhetetlen, mivel az akadálymentes közlekedés biztosításához a födémet ki kellett bontani, így a felszínről belátni az aluljáró szintre. A felvonók megközelítéséhez szükséges tér kialakításához új szerkezet épül, a lépcsők elbontása és új pozícióba helyezése pedig már meg is történt.

Az utasforgalmi területeken szembetűnő a változás. A falburkolatok tartószerkezete minden állomáson elkészült, a Határ út és Ecseri út után a Népligeten is elkezdődött a padlóburkolatok lerakása, az új LED lámpatestek működése pedig új megvilágításba helyezte az eddig félhomályban lévő peronokat.

Az üzemi területeken a gépészeti munkafolyamatok jó ütemben haladnak, minden vízköddel oltó berendezés a végleges helyére került, és elektromos megtáplálásra vár. A belső légcsatorna hálózat kiépítése megtörtént, a légtechnikai berendezések gépházi szerelései után, helyenként az elektromos vezérlők bekötése is elindulhatott.

Kőbánya-Kispesten az új pályaszakaszon, a metrószerelvények közlekedéséhez szükséges korszerű áramellátás kiépítése napokon belül befejeződik, és várhatóan május elején elindulhat a tesztelés próbajáratokkal.

A munkálatokról készült fotókat ITT, a videós összefoglalót pedig ITT lehet megtekinteni.

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítotunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez. Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus

Mindenkinek köszönjük kitartó munkáját!

BKV Zrt.