BKV.hu

Ajándékozzon élményt gyermeknapra! – nyílt nap az Óbudai autóbuszgarázsban

2019-05-15 14:33:15

Folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. Az elmúlt évekhez hasonlóan egy napra idén tavasszal is megnyitja kapuit az Óbudai Divízió, ismertebb nevén az Óbudai autóbuszgarázs. A gyermeknappal egybekötött nyílt napra a gyerekek mellett természetesen várunk minden felnőtt érdeklődőt is. A színes programoknak köszönhetően garantált, hogy egyik korosztály sem fog unatkozni! A nyílt napra való belépés szokás szerint ingyenes és nem igényel regisztrációt.

 

A telephelyre látogatók a megszokott módon „testközelből” szemügyre vehetik a garázsból üzemeltetett BKV-s autóbuszokat, és a nosztalgia flotta számos darabját is (Ikarus 55, 66, 256, 260, 266, 280, 311, 620 pótkocsival; Mercedes Conecto és Volvo Alfa Civis). Az autóbuszokon kívül megtekinthetők lesznek a BKV zavarelhárítási járművei, és egyéb műszaki járművek (Csepel műhelykocsi, D450 nyerges teherautó, D710 tűzoltóautó valamint a "80-as évek különböző jellegzetes tehergépjárművei), valamint az Ikarus-történeti kiállítás.

A nosztalgiajárművek kedvelőinek figyelmét keltheti fel a veteránjármű-gyűjtő egyesületek bemutatkozása. A látogatók nosztalgia autóbusszal járhatják körbe a telephelyet, a kalandvágyók veterán oldalkocsis motorkerékpáron is utazhatnak. A különleges járművek sorának ezzel még nincs vége. Megtekinthető lesz a múzeumbusz, és a Mercedes-Citaro G fedélzetén berendezett vasútmodell kiállítás. Egy Toyota buszban kialakított repülőgép-szimulátort és egy mozdonyszimulátort is ki lehet próbálni, akárcsak a lőbuszt.

 

A szerelőcsarnokban vezetett túra ezen a nyílt napon is előzetes regisztrációhoz kötött, amit az alábbi linken, illetve személyesen a rendezvényen lehet megtenni: https://www.bkv.hu/visits/csarnoklatogatas_obuda  (A jelentkezőket kérjük, hogy legkésőbb 10 perccel a megadott időpont előtt jelenjenek meg a helyszínen levő regisztrációs pultnál annak érdekében, hogy jelentkezésüket véglegesítsük. Ennek elmulasztása esetén a regisztrációt semmisnek tekintjük.)

 

A 18. életévüket betöltött, érvényes, legalább "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők oktatóbusz volánja mögé ülhetnek tesztvezetésre helyszíni szondás vizsgálat után. Autóbusz-szimulátor segítségével pedig a jogosítvánnyal még nem rendelkezők is megismerkedhetnek a buszvezetés és a teherautóvezetés élményével.

 

A nyílt napon bemutatkozik a BKV teljes turisztikai tevékenysége (Sikló, Libegő, hajó, különjárat, Budapesti Sétajárat), és a Gyermekvasút is.

A Közlekedéstudományi Intézet jóvoltából a gyerekek interaktív játékok segítségével ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedés szabályaival. A gyermeknapi hangulatot ugrálóvár, hordókból kialakított elektromos kisvonat és arcfestés teszi teljessé.
 

Zárás után 16:00-17:00 óráig lehetőséget biztosítunk járműfotózásra, amire a helyszínen kell jelentkezni a nap folyamán.

 

Helyszín, időpont:
ATÜI Óbudai Divízió (Óbudai autóbuszgarázs) 1037 Budapest Pomázi út 15.
2019. május 25. szombat 10:00-16:00 óra között
A rendezvény látogatása ingyenes, a belépés nem igényel regisztrációt!

 

BKV Zrt.