BKV.hu

Adventkor ismét jár a Fényvillamos

2018-11-29 16:31:53

Immár tizedik alkalommal szállít utasokat a budapesti karácsonyváró időszak fénypontja, a ledfűzérrel díszített UV villamos. A Fényvillamos a Duna-parton csilingelve a rajta utazóknak és a gyalogosoknak is felejthetetlen élményt nyújt az advent kezdetétől egészen az új év első  napjaiig, Vízkeresztig. Ha a látvány a következő hetekben csak pár percre is megállására készteti a városban dolguk után siető embereket, már megérte!

Évről évre nagy érdeklődés kíséri az indulástól kezdve a főváros és a BKV jelképévé vált, 3500 méternyi fényfüzérrel, összesen 39200 db fehér és kék színű LED-del fénybeborított jármű útját. November 29-én, 16.30 után lehet felszállni a 2-es villamos Jászai Mari téri megállójában az idén 50 éves BKV különleges járművére, amelyet ünnepélyes keretek között indított útjára Bolla Tibor a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A nyitóbeszéd előtt – a BKV Zrt. és a Klasszik Rádió 92.1 együttműködésének köszönhetően – az Óbudai Danubia Zenekar kürt kvartettje adott rövid, de annál nagyobb sikerű koncertet az érdeklődőknek. A kürtök ünnepi hangján szépen szárnyaltak Beethoven, Schubert, Brahms karácsonyt idéző dallamai.

Az 50 éves BKV 2 motorkocsiból álló UV szerelvénye – amelyen érvényes jeggyel vagy bérlettel lehet utazni – 2018. november 29. és 2019. január 6. között december 24. és december 31. kivételével naponta  közlekedik 16:00-21.30-ig az alábbi menetrendben jelzett vonalakon:

A részletes menetrend itt található.

BKV Zrt.