BKV.hu

A Vasúti Üzemeltetési Igazgatóság telephelyei ISO 14001 tanúsítványt szereztek

2020-07-02 14:09:55

A környezetvédelem melletti elkötelezettségünk megerősítése érdekében Társaságunk 2020. évtől a Vasúti Üzemeltetési Igazgatóság telephelyein környezetközpontú irányítási rendszert működtet, amely az MSZ EN ISO 14001:2015 szabvány és az EMAS rendelet követelményeinek megfelelően került kiépítésre.

Tudatában vagyunk annak, hogy a környezetvédelem egyik legjelentősebb kihívása a klímaváltozás, ezért a problémát magunkénak érezve jövőbeli fejlesztéseink között olyan célokat határozunk meg, melyek a klímavédelmet is szolgálják. Célunk, hogy tevékenységeinket oly módon végezzük, hogy azzal a természeti erőforrások használatát és a környezetterhelést a lehető legalacsonyabb szinten tartsuk, ezáltal csökkentve CO2 kibocsátásunkat és ökológiai lábnyomunkat.

A vasúti járművek karbantartási, javítási és felújítási, valamint időszakos vizsgálati tevékenységekre kiterjedő környezetközpontú irányítási rendszer tanúsítása 2020. június 22-26. között valósult meg.

A tanúsítvány megszerzésével visszaigazolást nyert a környezeti teljesítményünk növelése melletti elkötelezettségünk, valamint Társaságunk teljesítette a 24/2016. (VII. 18.) NFM rendelet irányítási rendszerek kiépítésére vonatkozó előírásait.
Köszönjük a rendszerépítésben és működtetésben résztvevő munkatársak együttműködését.

BKV Zrt.
Irányítási Rendszer Menedzsment Iroda