BKV.hu

A Közlekedési Kultúra Napja – Köszönjük a közlekedésben dolgozók helytállását!

2020-05-12 10:09:27

A BKV minden évben a Közlekedési Kultúra Napján mond kiemelt köszönetet utasainak és munkatársainak. Idén azonban ez a nap is más, ahogyan már két hónapja minden nap más a Társaság életében. Idén meg kell köszönnünk külön a rendkívüli kitartást és helytállást kollégáinknak, és utasainknak azt a fegyelmezettséget, ahogyan járványhelyzet idején is használják a BKV járatait.

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából együttműködésre invitáljuk az arra nyitott újságíró kollégákat. Elsősorban a rádiók, televíziók munkatársainak segítségét kérjük abban, május 11-én 11 órakor a lehető legtöbb csatornán egyszerre tolmácsolják üzenetünket: „Ma van a Közlekedési Kultúra Napja, köszönjük a közlekedésben dolgozók helytállását! A közlekedésben is figyeljünk egymásra!"

Május 11-e a Közlekedési Kultúra Napja. A közösségi közlekedés kicsit olyan, mint egy tükör, amely megmutatja, milyen a város, ahol élünk, hiszen mi magunk, a város lakói, az ide látogatók, a csak átutazók, a közlekedés iránt rajongó kicsik és nagyok, a munkába rohanó felnőttek, vagy éppen a vásárlásba igyekvő korosabb utasaink, mi magunk jelentjük azt a közlekedési kultúrát, amely jellemezi egy város közlekedését. A BKV pedig azért dolgozik, hogy ez az élő, működő város mozgásba lendüljön minden nap. Most, ebben a rendkívüli helyzetben jobban megmutatkozik, mint eddig bármikor: mi, itt a BKV-nál szívből csináljuk!

Éppen ezért szeretnénk, ha május 11-én 11.00 órakor az arra alkalmas csatornákon, így az éter hullámain keresztül is hangot adjunk ennek és megköszönjük a közösségi közlekedést biztosító összes dolgozónak, hogy jelen körülmények között is áldozatkészen végzik munkájukat. Ahogy az esemény idei szlogenje is mondja: „A biztonságé az elsőbbség!” A járvány miatt kialakult helyzetben pedig nem várt plusz tartalommal gazdagodott ez a mondat, hiszen a közlekedésben, különösen a közösségi közlekedésben résztvevők most kiemelt figyelemmel kell, hogy legyenek egymás iránt.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg A Közlekedési Kultúra Napját, amelynek célja a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása a közlekedők között, utazzanak akár földön, vízen, levegőben, közösségi közlekedéssel, saját járművel vagy gyalogosan.

„Fontosnak tartom, hogy csatlakozzunk minden olyan eseményhez, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a közösségi közlekedés közös ügyünk. A BKV vezérigazgatójaként régóta tapasztalom és tudom, hogy kollégáim elkötelezetten végzik feladatukat. Ez a mindannyiunk számára nehéz helyzet most mégis láthatóbbá tette ezt mindenki számára. Bár kollégáim, dolgozzanak bármilyen területen,  ugyanolyan erőbedobással, profizmussal kezelik ezt az állandóan változó, nem könnyű helyzetet, mint ahogy eddig is végezték munkájukat, mégis, az, hogy a járványhelyzetben nap mint nap helytállnak, köszönetet érdemel” – hangsúlyozta Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója A Közlekedési Kultúra Napja kapcsán.

2015 óta a résztvevő szervezetek és megrendezett programok száma évről évre nő. Az idei alkalom különleges, hiszen a jelenleg érvényes járványügyi intézkedések értelmében el kellett halasztani minden személyes jelenlétet igénylő rendezvényt. Társaságunk a személyes találkozások pótlására az eddigi online tartalmak megosztása mellett virtuális telephelylátogatási sorozatot indít. A sorozat részei egy-egy buszgarázsba, villamos kocsiszínebe kalauzolják el majd a nézőket a nyílt napok vezetett túráihoz hasonlóan.

Kérjük tehát, hogy csatlakozzatok hozzánk, és május 11-én 11 órakor mondjátok be: „Ma van a Közlekedési Kultúra Napja, köszönjük a közlekedésben dolgozók helytállását! A közlekedésben is figyeljünk egymásra!”

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítottunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez. Intézkedéseinkről bővebben itt olvashatnak: https://www.bkv.hu/hu/koronavirus.

 

BKV Zrt.