BKV.hu

A kőbányai trolibuszgarázsban folytatódik a BKV őszi nyílt napjaink sorozata

2019-09-23 13:56:12

Tavaly júniusban járhattak legutóbb az érdeklődők a Zách utcai trolibusz telephelyen a nagy közönségsikerrel zajlott Tömegközlekedési Járművezetők Országos Versenyének alkalmával. Most, több mint egy év elteltével újra vendégségbe várjuk a trolik iránt érdeklődő gyermekeket és felnőtteket!
 
A nyílt napon utasaink bejárhatják a BKV Zách utcai garázsát, ahol trolibuszok, autóbuszok karbantartása, forgalmi előkészítése történik. A látogatók közelebbről megismerhetik azokat a járműveket, amelyekkel nap, mint nap utaznak a budapesti utakon (pl.: Solaris, Ikarus 435T). A Skoda-Solaris trolibuszok gyártója saját standdal is készül. A jelenleg is forgalomban közlekedő típusok mellett bemutatásra kerülnek olyan nosztalgia járművek is mint a szovjet gyártású ZIU 5, ZIU 9, vagy a csuklós járművek megjelenését megelőző technológiát idéző Ikarus 60 trolibusz. Megtekinthetők lesznek a háttérmunkát segítő üzemi járművek is: Ezüst nyíl – vontató, Matuka – vontató, vonalműszaki szerkocsi, vonalműszaki vontató, felsővezeték szerelő jármű. A Szent István Egyetem Géptörténeti Múzeuma is képviseli magát az eseményen, többek között kiállítanak és beindítanak egy 10 literes, 1000 Lóerős csillagmotort.
 
A jogosítvánnyal rendelkezőknek helyszíni regisztráció és szondáztatás után lehetőséget biztosítunk trolibusz és autóbusz tesztvezetésére.
 
„A helyszínelők mindennapjai” – címmel bemutatkoznak a BKV Zrt. baleseti helyszínelő. Látogatható lesz a BKV Múzeumbusza, a Lőbusz, a Baba-Mama busz valamint a terepasztal busz is. A gyerekeket színezővel, papírmakett építéssel, mobiljátszóházzal várjuk. A nagyobbak kipróbálhatják a troli áramszedő felhelyezését és lehúzását. A modellek iránt érdeklődőket a Ho-Ki Modell várja, a Maróti Könyvkereskedés szakmai dokumentumokkal és könyvekkel lesz jelen.
 
A program látogatását könnyíti meg a Keleti pályaudvar M (80-as troli megállója) – Puskás Ferenc Stadion M (80-as troli megállója) – Trolibusz Divízió útvonalon 15 percenként közlekedő, díjmentes különjárat.
 
A rendezvény délután 4 órakor zárja kapuit, új látogatókat fél 4-ig áll módunkban fogadni!
 
A rendezvény helyszíne, időpontja:
Trolibusz Divízió 1101 Budapest, Zách utca 8.
2019. szeptember 28. 10:00 – 16:00