BKV.hu

A februári bérekkel megkapják a munkavállalók a bérkompenzációt

2012-02-28 09:12:12

 

A szakszervezeti vezetők az elmúlt napokban több alkalommal hergelték alaptalan információkkal a BKV dolgozóit és tájékoztatták félre a közvéleményt. Ennek egyik fő állítása volt, hogy a BKV nem fizeti ki a kormányrendelet szerint járó bérkompenzációt. Ezúton szeretnénk megerősíteni és leszögezni: ahogy januárban jeleztük, tiszteletben tartjuk, és biztosítjuk a munkavállalók számára a munkaszerződésben rögzített juttatásokat, illetve a jogszabály alapján járó bérkompenzációt.

Ennek megfelelően a 2011-es bérszintek és a 2012-es adójogszabályok januári bérekre gyakorolt hatását kiértékelve és a számításokat elvégezve, március elején a februári bérfizetéssel megkapják a BKV munkavállalói a jogszabály alapján járó bérkompenzációt, visszamenőleges hatállyal, 2012. január 1-től.

A BKV vezetése folytatja a kollektív szerződésről szóló tárgyalásokat is, de ha a szakszervezetek nem kívánnak megállapodni, 2012. március 4-étől a hatályos Munka törvénykönyve szerint folytatódik a BKV dolgozóinak foglalkoztatása. Erre az esetre a módosított belső menetrend-szervezési intézkedésekkel felkészültünk.

Budapesti Közlekedési Központ

BKV Zrt.