BKV.hu

A BKV-s formaruhák minden európai szabványnak megfelelnek

Teljességgel alaptalanok és emellett abszurdak is a vélelmek a ruhák mérgező anyag tartalmáról. Köztudott tény, hogy egy ilyen beszerzésnél a felhasznált alapanyagoknak számos teszten kell átesniük, melyek mind azt a célt szolgálják, hogy a formaruhák minden vonatkozó előírásnak és szabványnak megfeleljenek. Ez így történt ebben az esetben is.

A formaruhák egyrészről rendelkeznek az Öko-Tex Standard 100-zal, azaz a  textiltermékek és az azokon alkalmazott kellékek humánökológiai szempontok szerint összeállított vizsgálati és tanúsítási rendszer szabvány igazolásával, mely tény már önmagában semmissé teszi a cikkben ezzel kapcsolatban megfogalmazottakat.

Emellett minden olyan ruházati elem esetében, ahol fém kellékek is felhasználásra kerültek, kértük az MSZ EN 1811:2011 szabványvizsgálatot, mely biztosítja a termékek nikkelmentességét annak érdekében, hogy a fémérzékenységgel küzdő kollégák számára se okozzon problémát a formaruhák viselése.

Mindezeken felül az ingek antibakteriális kikészítést is kaptak.

 

Összefoglalva tehát, a jelenlegi formaruhák minden tekintetben megfelelnek azoknak a standardoknak és előírásoknak, melyeket napjainkban alkalmaznak Európában, annak érdekében, hogy megfelelő termékek kerüljenek a felhasználókhoz.

A BKV Zrt. számára munkatársaink megfelelő munkakörülményeinek biztosítása kiemelkedően fontos, ezért a Blikkben és egyéb helyen megjelent – a formaruhák minőségével kapcsolatos –  híreszteléseket visszautasítjuk.

 

Tiszteltettel kérjük ezúton is a Blikk újságíróját, illetve a beidézett rádióadás készítőit, hogy állításaik valóságtartalmát - legalább a pontos és hiteles tájékoztatás igényéhez igazodva - igyekezzenek ellenőrizni, ezáltal elejét venni a mások számára káros félreértéseknek.

 

BKV Zrt.