BKV.hu

A BKV Zrt. reagálása az Index cikkére

Jelenleg a Társaság szakemberei által előkészített Influenza Pandémiás terv előzetes munkaanyagának széles körű egyeztetése zajlik. A terv a www.eum.hu/nepegeszsegugy/nepegeszsegugyi/nemzeti-influenza weblapon megtalálható Nemzeti Influenza Pandémiás Terv előírásai szerint készül.

Az ún. pandémiás terv célja az influenza világjárványra való felkészülés, egy esetleges járvány negatív hatásainak mérséklése, a munkavállalók egészségvédelme, egy világjárvány esetén a közösségi közlekedés folytonosságának fenntartása. A BKV Zrt-nek ugyanis fel kell készülnie arra, hogy egy ilyen helyzetben is képes legyen az alapvető, kritikus szolgáltatási feladatok még elégséges szintű fenntartására.

A terv szerint - Az Index hírportálon megjelent pontatlan értesülésekkel ellentétben - konkrét vészhelyzet esetén nem hierarchikus rend szerint, hanem megkülönböztetés és sorrend nélkül részesülnek a vakcinából az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkavállalók (pl. járművezetők, jegypénztárosok, ellenőrök stb.), valamint a Társaság vezetői. Amennyiben az új vírussal kapcsolatos események úgy kívánják, a Társaság utas- és forgalombiztonsági szempontból haladéktalanul megteszi a szükséges intézkedéseket.

Üdvözlettel:

BKV Zrt.