BKV.hu

A BKV Zrt. Igazgatóság 2023. május 31 ülésének összefoglalója

2023-06-05 08:16:00

Az Igazgatóság megismerte és elfogadta „Az Igazgatóság két ülése közötti időszak legfontosabb eseményei” című beszámolót, valamint a Budapesti M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukcióhoz kapcsolódó feladatok előrehaladásáról szóló eseményeket összefoglaló tájékoztatást. A felújítási munkálatok kivitelezéséről, kiegészítő tervezéséről, valamint a BKK-val kötendő (trolibusz hálózat és áramellátás kivitelezéséről szóló) üzemeltetési megállapodás tervezetéről is döntés született. A Társaság vezérigazgatója az M3 projekt megvalósításában elvégzett kiemelkedő munkáért Elismerő Oklevelet adott át Radnay Tibor projektigazgatónak. 

Az Igazgatóság elfogadta a Társaság 2023. I. negyedéves működéséről, valamint az autóbusz-ágazatra vonatkozó létszámracionalizálásról szóló tájékoztatót. Az „autóbuszos metrópótlás az M3 metróvonal infrastruktúra rekonstrukciója idején 2017 őszétől 2023 tavaszáig” valamint a „2022-2023. évi téli időszakban alkalmazott energiahatékonysági intézkedések és ezek hatására elért energiamegtakarítás bemutatása” című előterjesztéseket elfogadta. Emellett döntött a szükséges cégjogi változásokról, valamint tájékoztatást kapott a 2022-es megfelelési beszámolóról is. 

A Társaság működésének fenntartásához elengedhetetlenül szükséges beszerzési eljárásokról is döntött a testület, többek között:

  • Combino portáltengely javítása, CAF hajtóművek felújítása,
  • Metró területen lévő hűtő-klíma hőszivattyúk karbantartása,
  • Földgáz sűrítése, tankolása, CNG töltőállomás üzemeltetése.